Redactia.ro
Home » Știri » Care este adevăratul nume al lui Celine Dion. Puțină lume știe asta

Care este adevăratul nume al lui Celine Dion. Puțină lume știe asta

Celine Dion

Chiar dacă nu ești un mare fan al ei, cu siguranță cunoști emoționantă melodie care a făcut-o faimoasă. „My Heart Will Go On”, devenită celebră datorită filmului Titanic, a propulasat-o pe culmile celebrității. Cu toate acestea, puțini cunosc adevăratul nume al lui Celine Dion.

Este cunoscută în întreaga lume și oricine îi știe numele și cel puțin o melodie. Puțină lume știe însă că nu acesta e numele ei din acte, ci că Celine Dion are un nume ușor diferit.

Care este adevăratul nume al lui Celine Dion. Ce scrie în actele artistei

Cântăreața s-a născut în Charlemagne, Provincia Québec, Canada, pe 30 martie 1968. Regina muzicii pop era cel mai mic dintre cei paisprezece copii ai cuplului Adhémar Dion și Thérèse Tanguay. Ea a fost botezată Céline Marie Claudette Dion, urmând să renunțe, ca nume de scenă la cele două prenume: Marie Claudette.

Încă de când s-a născut, muzica i-a marcat calea, fiindcă și prenumele său „Céline” a fost ales datorită piesei cu același nume lansată de Hugues Aufray în 1966.

Încă de mic copil, a știut că vrea să devină cântăreață. Artista a mărturisit că a avut o copilărie fericită, în ciuda dificultăților financiare. Încă din adolescență și-a câștigat sigură pâinea, cântând.

Cum a devenit adolescenta Céline Marie Claudette Dion o cântăreață faimoasă pe nume Celine Dion

În anii 80, Celine Dion a câștigat Yamaha World Popular Song Festival și a Eurovisionul. De atunci, a început succesul ei. A semnat cu Sony Records în 1986 și în anii 90 deja era celebră.

Regina muzicii pop a cântat mereu o varietate de stiluri, de la rock și R&B la gosspel și muzică clasică, fiind cunoscută pentru aptitudinile vocale. A strâns, pe parcursul carierei o mulțime de premii. Puțini știu că, în anul 1983, Celina Dion a devenit prima artistă canadiană care a câștigat discul de aur în Franța pentru vânzările cântecului „D’amour ou d’amitié”.

Succesul absolut l-a cunoscut însă după 1990. În 93, Celina Dion a făcut publică relația sa cu managerul său René Angélil, mai în vârstă cu 20 de ani decât ea. În același an au făcut și o nuntă fastuoasă, urmărită cu emoție de fanii său.

A lansat imediat duă și un album „The Colour of My Love” și un single „The Power of Love” , devenit imediat hit în Statele Unite, Canada și Australia. Au urmat apoi piesele „When I Fall in Love” și „Think Twice”.

Succesul său mondial continuă, iar Dion a scos nenumărate albume anglofone și francofone. Albumul „Falling into You” a avut un succes major, atât din punct de vedere al popularității, cât și financiar.

În acest album s-au remarcat piesele: „Falling into You” și „River Deep – Mountain High”, dar și „It’s All Coming Back to Me Now” și „All by Myself”. Însă, cel mai de succes hit de pe album a fost balada clasică „My Heart Will Go On”. Piesa a fost compusă de James Horner și produsă de către Horner și Walter Afanasieff. Melodia a fost aleasă drept coloană sonoră pentru filmul Titanic.

În 1999, Celine Dion s-a retras din muzică pentru câțiva ani. La acel moment, soțul ei a fost diagnosticat cu cancer. A revenit în 2002, când a început să susțină concerte în Las Vegas. Astfel, ea a continuat să susțină concerte în Vegas, chiar și astăzi, la 4 ani de când și-a pierdut dragostea vieții ei, soțul său care s-a stins din cauza cancerului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini