Redactia.ro
Home » Știri » Care este cauza decesului bebelușului mort după botez? Ce au descoperit medicii după necropsie

Care este cauza decesului bebelușului mort după botez? Ce au descoperit medicii după necropsie

Care este cauza decesului bebelușului mort după botez? Ce au descoperit medicii după necropsie

Medicii legiști au efectuat necropsia bebelușului mort după botezul din Suceava! Care este cauza decesului acestuia?

Care este cauza decesului bebelușului

În cursul zile de astăzi a fost efectuată necropsia bebelușului mort după botezul din Suceava. Medicii legiști au aflat cauza decesului băiețelului în vârstă de o lună și jumătate.

La solicitarea parchetului și a familiei au fost aduși specialiști și din alte localități, pentru o evaluare cât mai minuțioasă a cazului. Medicii au descoperit în plămânii bebelușului un lichid. De asemenea, medicul urgentist care a făcut manevrele de resuscitare asupra copilului declara că i-a scos din plămâni 110 ml de lichid de consistenţa apei.

Care este cauza decesului bebelușului mort după botez? Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a hotărât să înceapă urmărirea penală împotriva preotului care a oficiat duminică botezul.

Tatăl băiețelului în vârstă de o lună și jumătate din Suceava care a murit după slujba de botez spune că bebelușul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, scrie cancan.ro.

”L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut… Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”, a declarat tatăl copilului.

Care este cauza decesului bebelușului mort după botez? El spune că băiețelului a început să îi curgă sânge din nas și că avea pulsul foarte scăzut: „Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut… Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, Dan Teodorovici, a precizat că bebelușul a fost dus la UPU Suceava în stop-cardio-respirator resuscitat, fiind internat în secția ATI, iar luni dimineață a decedat, probabil din cauza leziunilor provocate de hipoxie, cu precizarea că medicii legiști vor stabili exact cauza morții. Medicul a confirmat că bebelușul a aspirat lichid în plămâni.

Ce spune ÎPS Teodosie

Luni, Patriarhia a anunțat că există posibilitatea ca preotul să nu îl scufunde complet pe bebeluş în cristelniţă, ci doar să îi toarne apă pe creştet. ÎPS Teodosie, însă, nu vrea sub ncio formă să schimbe ritualul botezului. Potrivit acestuia, procedurile apar în Sfintele Canoane și nu pot fi modificate.

“Nu. Nicicum nu se schimbă ritualul. Pentru că… o să dau și temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Am explicat, lingurița e Maica Domnului. Înlocuiești pe Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorbă. Nu se schimbă nimic”, a spus Arhiepiscopul Tomisului, în cadrul unei emisiuni TV.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: