Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care este cea mai lungă peșteră din România deschisă pentru turiști. FOTO

Care este cea mai lungă peșteră din România deschisă pentru turiști. FOTO

GALERIE FOTO (4) Care este cea mai lungă peșteră din România

În România se află cea mai lungă peșteră din sud-estul Europei și aceasta poate fi vizitată de turiști încă din anul 2017. Iată despre ce peșteră este vorba și ce spun specialiștii despre ea!

Cea mai lungă peșteră din România. Câți km are și unde se află

Cea mai lungă peșteră din țara noastră este Peștera Vântului, din munții Pădurea Craiului. Aceasta fost explorată îndelung de speologi, specialiști în protecția mediului, dar și administratori ai unor arii protejate din țara noastră.

Aceștia au și stabilit un traseu pe care viitorii turiști îl pot parcurge pentru a se bucura de minunile acestei peșteri naturale. Peștera Vântului a fost descoperită în urmă cu 63 de ani, fiind în inima Munților Apuseni. Peșterea Vântului se constituie drept un labirint care se întinde pe circa 50 km, făcând-o cea mai lungă din țara noastră, dar și din partea de sud-est a Europei.

„Este vestită pentru că este foarte greu de explorat din cauza că are o singură intrare. Şi pentru a ajunge în capătul ei este nevoie de 8 ore de parcurs pentru o echipă speologică.”, a spus Ferenc Csis, speolog.

De ce se numește „Peștera Vântului”

Alături de această peșteră, traseu stabilit a fost compus și din alte nouă grote. „Sunt unele dintre cele mai atractive din Pădurea Craiului şi dorinţa noastră este să le aducem în viziunea vizitatorilor astfel încât să poată beneficia de nişte peşteri care până acum nu au fost vizitate.”, a spus Paul Iacobaş, din calitatea de director al  Centrului de arii protejate şi dezvoltare durabilă din județul Bihor.

Peștera Vântului este renumită și pentru faptul că este foarte greu de explorat, având o singură intrare. O echipă de speologi necesită nu mai puțin de opt ore pentru a o traversa de la un capăt la altul.

Numele peșterii vine de la faptul că la intrarea ei, dar și pe unele colțuri ale ei, se simte un curent puternic precum. Temperatura medie aici este de 11,8 °C, așa că turiștii care vor să viziteze trebuie să se îmbrace bine și să se înarmeze cu răbdare. De asemenea, la dispoziția lor este pus un ghid.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: