Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care este diferența dintre cafea și ceai negru?

Care este diferența dintre cafea și ceai negru?

cafea și ceai negru

Cu toții apreciem o discuție despre diferențele dintre ceai și cafea. Dar cum rămâne cu ceaiul negru? Dintre toate tipurile de ceai, majoritatea consumatorilor spun că ceaiul negru este aproape ca și cafeaua.

Diferențele dintre ceaiul negru și cafea nu constau în originea și gustul lor. Mai important este faptul că băutul cafelei sau a ceaiului negru poate să-ți afecteze sănătatea.

Beneficii pentru sănătate

Cafeaua conține o cantinate mare de polifenoli – un tip de antioxidant. Acești antioxidanți îți pot ajuta corpul în lupta împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi. Totodată, îți pot ajuta sistemul imunitar împotriva ”daunelor oxidative”.

Ceaiul negru este benefic pentru: păstrarea sănătății inimii, reglarea tensiunii arteriale și menținerea unei greutăți normale.

Efecte dăunătoare sănătății

Cafeaua poate fi destul de ”grea” pentru sistemul digestiv. De asemenea, este diuretică, ceea ce înseamnă că poate duce la deshidratare. Cafeaua mai poate produce hormoni de stres, ceea ce explică de ce unii oameni se pot simți foarte tensionați după ce o consumă.

Ceaiul negru (ca și cafeaua de altfel) conține cafeină, ce poate fi dăunătoare, dacă este consumată în cantități mari. Băutul cafeinei în exces poate cauza dureri de cap, diaree, iritabilitate, probleme de somn, anxietate, țiuitul urechilor etc.

Ceaiul Negru conține L-Teanină

Ceaiul negru conține un aminoacid, numit L-teanină, care este cunoscut pentru producerea efectelor de calm și concentrare.

Studiile demonstrează că L-teanina se combină cu moleculele de cafeină, încetinind absorția acesteia în sânge. Prin urmare, ceaiul negru te va ajuta să ai parte de un ”boost” de energie instalat treptat și persistent pe o perioadă de timp mai lungă, spre deosebire de un ”spike” de energie – instantaneu și pe o perioadă de timp mai scurtă – pe care ți-l dau alte băuturi ce conțin cafeina, cum ar fi cafeaua.

Care este cea mai potrivită pentru tine?

Ar trebui să bei cafea, ceai negru sau să le combini pe amândouă? Adevărul este că răspunsul la această întrebare este unul simplu.

Trebuie doar să fii atent la felul în care te simți imediat după ce ai băut cafea. Dacă ești iritat, energia îți este scăzută sau, mai târziu, ai dureri de cap, s-ar putea să fie mai bine să încerci să bei ceai negru.

Ca să reduci consumul de cafea, înlocuiește-ți prima cană de cafea din zi, cu una de ceai negru. Sau, pentru un start mai ușor, păstrează-ți ”boost”-ul de energie dat de latte-ul din seara precedentă și încearcă o ceașcă de ceai negru mai spre după-amiază, în loc de a doua cană de cafea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: