Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care este diferența dintre ouăle albe și cele maro?

Care este diferența dintre ouăle albe și cele maro?

Mulți dintre noi suntem consumatori de produse de origine animală, în special de ouă.

Știm că le putem consuma prăjite, fierte, în diverse prăjituri sau preparate, chiar și crude, însă nu mulți știm că există diferite tipuri de ouă, atât ca și conținut, cât și ca aspect, culoare.

Care este diferența dintre ouăle albe și cele maro?

Ei bine, există ouă albe și ouă de culoare maro. Între cele două se crede că există mai multe diferențe, cum ar fi cea de preț.

Totodată, ouăle de culoare maro se spune că au și gălbenușul de o mărime mai mare și calitatea acestora este mai ridicată, fiind și mai bune pentru sănătate decât cele albe.

Se pare, însă, că diferența care există, de fapt, între aceste tipuri de ouă, constă în găinele care le fac. Ouăle maro sunt făcute de găini cu pene maro sau de o altă culoare, iar cele albe sunt făcute de găinile cu pene albe.

Ouăle, deși diferite în culoare, au aceleași valori nutritive și aceeași calitate dacă înaripatele care le fac sunt crescute în exact aceleași condiții.

Care sunt caracteristicile ouălor maro?

Deși se consideră că ouăle de culoare maro au coaja mai tare decât cele de culoare albă, acest lucru nu este adevărat. Coaja unui ou este, într-adevăr, mai tare, dacă găină de care este produs e mai tânără. Dacă găină este mai bătrână, coaja oului va fi mai subțire.

Se mai crede că ouăle maro au gălbenușul mult mai galben decât cele albe. Din nou, fals. Culoarea gălbenușul este influențată de cantitatea de porumb mâncată de găini. Cu cât găina mănâncă mai mult porumb, cu atât gălbenușul va fi mai galben.

În ceea ce privește diferența de preț dintre cele două tipuri de ouă, deși ele au aceleași valori nutritive și sunt la fel de sănătoase, costul de întreținere pentru găinile de culoare este mai ridicat decât cel pentru cele albe, acestea din urmă fiind mai mici, astfel că, aceste costuri sunt reflectate în prețul ouălor produse de găinile maro.

Cum recunoști un ou proaspăt

Îți e teamă că ouăle pe care le ai în frigider nu sunt proaspete? Iată cum verificau bunicile, dacă oul se poate consuma în siguranță, cu un pahar si apă!

Așadar, luați un recipient mare, adăugați apă, apoi puneți oul.  Cu cat oul pluteste mai mult, cu atat este mai putin proaspat, cu cat mai mult se scufunda oul, cu atat este mai bun.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: