Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care este greutatea ideală în funcție de vârstă

Care este greutatea ideală în funcție de vârstă

GALERIE FOTO (2)

Greutatea ideală diferă de la o persoană la alta. În determinarea greutătii ideale intervin mai mulți factori. Greutatea ideală depinde în primul rând de vârstă și de înalțime. De aceea greutatea ideală nu este aceeași la fiecare persoană. Dacă te compari cu prietenii sau cu rudele, riști fie să te mulțumești să ai câteva kilograme în plus, fie să vrei să slăbești exagerat de mult. Una dintre solutiile pentru a afla ce greutate ar trebui să avem, este să determinăm greutatea ideală în funcție de vârstă.

Sănătatea înseamnă o greutate normală

Dacă ai mai puține kilograme decât ar trebui, mergi la medic și vezi dacă nu cumva ai o problemă de sănătate. După ce ai exclus această posibilitate, poți încerca să îți îmbogățești dieta cu nutrienți care te-ar putea ajuta să te îngrași. Dacă ai o greutate normală, înseamnă că ai și o sănătate bună. Pentru a rămâne așa, este important să ai o dietă echilibrată, bazată pe fructe și legume, și să faci mișcare 30 de minute în fiecare zi.

S-a vorbit cel mai adesea despre obezitate, cauzele ei, dar și despre tratamentul obezității. Obezitatea este stigmatizată în ziua de astăzi. Formele cât mai suple sunt promovate prin toate mijloacele de mediatizare. Acest lucru cauzează tulburări ale sănătății fizice și psihice în rândul persoanelor și poate duce chiar până la deces. Se pare că procentul cel mai mare de populație afectată de acest lucru îl reprezintă adolescenții.

Anorexia şi bulimia sunt considerate tulburări emoţionale.

O mare parte din simptome şi din consecinţele acestora se observă la nivel fiziologic, în special în anorexie. Deşi la prima impresie bulimia şi anorexia par o problemă legată de corp şi greutate corporală, tulburările comportamentului alimentar ţin de fapt de emoţii. Asta însemnând relaţii, gândire şi de comportament – într-un cuvânt de psihic. De aceea este foarte important ca atunci când observăm un comportament ciudat din punct de vedere alimentar la o persoană din jurul nostru sau chiar la noi înșine să apelăm imediat la medic. Este posibil ca acestea să fie începutul unei tulburări de alimentație grave, așa cum sunt anorexia și bulimia.

Obezitatea este și ea una dintre problemele cu care se confruntă majoritatea populației în zilele noastre.

Obezitatea este o creștere exagerata a greutății corporale (peste 25% față de greutatea normală), cauzată de acumularea unei cantități mari de grăsime în țesutul subcutanat și în jurul viscerelor. Poate fi exogenă, când este determinată de o alimentație excesivă. Endogenă, când apare în urma unor tulburări ale glandelor endocrine ori ale centrilor nervoși din hipotalamus. Constituie un factor de risc în diabetul zaharat, patologia cardiovasculară și arterioscleroză.

Greutatea ideală în funcție de vârstă

Citește și: Dieta înainte de Paște. Scapă de kilogramele în plus în doar 7 zille

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: