Redactia.ro
Home » Știri » Care este motivul pentru care unii profesori refuză să predea online

Care este motivul pentru care unii profesori refuză să predea online

Care este motivul pentru care unii profesori refuză să predea online

Anul școlar a început deja de aproape două săptămâni, iar cei mai mulți dintre elevii din România fac cursuri online.

Ei bine, pentru a înțelege mai bine materia și pentru a fi la zi cu toate cursurile, copiii au nevoie de profesori capabili și răbdători. Cu toate astea, unele cadre didactice susțin că nu pot face față acestui lucru, ba chiar unii sunt mai preocupați de propria imagine.

Care este motivul pentru care unii profesori refuză să predea online

Cu toate că elevii au început anul școlar în urmă cu o săptămână, iar sistemul este unul hibrid, unii profesori refuză să predea online.

Tocmai din această cauză, mai mulți părinți au depus plângeri la inspectorate, în timp ce premierul României anunța că toți acești profesori ar putea fi obligați prin lege să își facă meseria.

Sistemul hibrid prevede ca o parte dintre elevi să susțină cursurile la școală, în timp ce alții vor trebui să facă cursuri online. Ei bine, unele cadre didactice refuză să predea și la școală și online.

Conform directorului unei școli, unii profesori care predau materii de examen nu vor să fie filmați, motiv pentru care refuză să predea online. ”La o clasă elevii au acces la învățământ sincron și un profesor nu a vrut să fie filmat și e dreptul lui, pentru ca acele lecții să nu apară în spațiul public, ca acele imagini să nu fie analizate tendențios de părinți, ca telespectatori. Vedeți la lecțiile sincron câte turbulențe apar cu hacker care distrug orele”, a spus directorul Lăcrămioara Petcu.

Profesorii refuză să facă cursuri online

La o școală gimnazială din Bucureștei din sectorul 3, copiii care stau acasă nu fac cursuri online, motiv pentru care părinții au depus mai multe sesizări.

Părintii susțin că profesorii se plâng că nu pot face față și nu pot fi atenți și la copiii din clasă și la cei de acasă. „Mulți nu vor să fie filmați, nu avem o problemă cu ei, camera poate să filmeze tabla, noi vrem să vedem și să auzim ce se predă, nu-i filmează nimeni pe ei”, a spus mama unui elev.

Totodată, unii profesori susțin că le trimit elevilor de acasă mesaje pe telefon cu temele pe care trebuie să le facă. O profesoară din Argeș a declarat că nu dorește să facă cursuri online pentru că vrea să-și păstreze datele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: