Redactia.ro
Home » Știri » Noul an universitar. Studenții vor continua cursurile online

Noul an universitar. Studenții vor continua cursurile online

Noul an universitar

Ministrul Educației a precizat marți că existe șanse minime ca școlile și universitățile să se deschidă în toamnă.

Cel mai probabil elevii și studenții își vor continua cursurile online, chiar dacă majoritatea dintre ei sunt nemulțumiți de această decizie.

Noul an universitar. Studenții vor continua cursurile online

Pandemia de coronavirus a schimbat vieți și națiuni. Ministrul Educației, Monica Anisie a afirmat, marți că există șanse minime ca școlile și universitățile să se deschidă în septembrie. Există scenariu ca o parte dintre elevi să meargă la școală, iar restul să continue cursurile de acasă.

Nici în cazul studenților situația nu este diferită. Aceștia vor continua să învețe de acasă, și vor trebui să își facă prezența doar în laboratoare de specialitate, dar în număr limitat.

De asemenea, viața în cămin va fi diferită și ea. Multe dintre campusuri își reduc capacitatea de cazare, iar camerele vor fi ocupate doar de doi studenți. Momentan acestea sunt scenariile la care autoritățile se gândesc să le impună.

La Universitatea din București, va funcționa un sistem mixt, care va pune accentul doar pe cursurile online.

Este o generație care urmează un alt parcurs la început de ciclu universitar. Din păcate, acele imagini cu amfiteatre pline pentru acest an universitar care va începe din toamnă nu vor fi posibile. Nu va fi o realitate posibilă în situația în care ne întoarcem parțial în sălile curs.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Universității București, Mirabela Amarandei.

Studenții vor folosi platforme speciale

Viitori ingineri de la Universitatea Politehnică București vor trebui să folosească platforme sociale puse la dispoziție de universitate.

De asemenea, sunt universități care au anunțat că vor iniția cursuri și sâmbătă și duminică, pentru ca numărul de tineri prezenți în sălile de curs să fie mai mic decât în mod normal.

O problemă majoră este și cea legată de cazările în campusuri. Autoritățile au anunțat că nu vor mai sta mulți tineri în cameră, ci doar doi studenți.

În momentul de față avem un pic peste 107.000 de locuri de cazare. Avem fenomentul supra-cazării, unde sunt patru, cinci sau șase studenți într-o cameră. Cred că din toamnă nu mai pot locui atât de mulți într-o cameră, fără a dezvolta focare de infecție în căminele universităților.”, a mai precizat președintele ANOSR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: