Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care sunt alimentele care nu au termen de valabilitate. Practic, nu expiră niciodată

Care sunt alimentele care nu au termen de valabilitate. Practic, nu expiră niciodată

nu expiră niciodată

Termenul de valabilitate este ceva de care trebuie să ținem cont atunci când cumpărăm alimente sau când vrem să gătim ceva. Însă, știai că sunt unele alimente care nu expiră niciodată? Iată lista cu acestea!

Alimentele care nu expiră niciodată. Nu au termen de valabilitate

Sunt multe alimente care expiră repede și din cauza acestora putem face risipă. Carnea, laptele sau fructele și legumele nu se păstrează proaspete prea mult timp. Totuși, există câteva pe care le poți păstra oricât, pentru că ele nu expiră niciodată.

Mierea

Mierea nu expiră niciodată, astfel că o putem păstra oricât dorim. Aceasta își poate schimba culoarea sau se poate cristaliza, însă ea este bună pentru consum. Dacă se cristalizează, putem să o punem într-un vas cu apă caldă și să amestecăm până devine iar lichidă.

Orezul

Nici orezul nu expiră niciodată. Este vorba despre orezul alb, sălbatic și pentru orezul basmati. Tot ce trebuie să facem este să îl punem într-un borcan etanș și să îl ținem într-un loc ferit de umezeală.

Oțetul alb

Și oțetul alb face parte din alimentele care nu expiră niciodată. Acesta își păstrează gustul și proprietățile pentru un timp îndelungat, iar tu îl poți folosi ori de câte ori ai nevoie.

Ce alimente poți consuma mereu, fiindcă nu expiră

Mălaiul

Și mălaiul este bun pentru consum și va trebui să cumperi altul doar când se termină celălalt. Păstrează-l la loc uscat și etanș, iar acesta se va păstra în stare bună. Același este cazul și pentru făină, griș sau zahăr.

Zahărul

Zahărul nu are apă deloc, așa că nu favorizează apariția bacteriilor și poate fi folosit foarte mult timp, căci nu are data de expirare.

Băuturile spirtoase

Whisky, tequila, vodca nu se strică niciodată. Chiar dacă sunt desfăcute de mult timp, ele tot sunt bune, însă, e posibil să își schimbe gustul, în sensul că nu mai sunt așa puternice.

Fasolea uscată

Nici fasolea nu expiră niciodată. Ea nu își pierde valorile nutritive și poate fi consumată oricând, dacă a fost bine depozitată. Același lucru este valabil și pentru alte leguminoase: mazărea, năutul, lintea, sau soia nu expiră nici ele niciodată.