Redactia.ro
Home » Știri » Care sunt cele 7 minuni ale lumii. De ce sunt atât de speciale

Care sunt cele 7 minuni ale lumii. De ce sunt atât de speciale

Care sunt cele șapte minuni ale lumii

Cu siguranță ai auzit de cele șapte minuni ale lumii. Dar te-ai întrebat vreodată ce înseamnă acest lucru, de fapt? Cele șapte minuni ale lumii antice sunt acele clădiri și monumente descoperite după ce Alexandru cel Mare a pus stăpânire pe hărțile lumii. Atunci, grecii au puttut să viziteze civilizațiile egiptene, babiloniene și persane.

Toate cele șapte minuni ale lumii sunt, de fapt, doar construcții realizate de mâna omului.

Iată lista completă cu cele șapte minuni ale lumii!

Piramida lui Keops – Marea Piramidă din Giza/Gizeh

Este singura construcție care s-a păstrat până în prezent. A fost construită de egipteni în jurul l anului 2550 î Hr. Aceasta mai este cunoscută și sub numele de Piramida lui Keops pentru că aceasta a fost construită în cinstea lui, pentru a fi înmormântat acolo.

Timp de 43 de secole, Marea Piramidă din Giza a fost cea mai înaltă clădire din lume. Apoi, a fost construit Turnul Eiffel, care a depășit recordul piramidei, în 1889.

Grădinile Suspendate din Babilon – Grădinile Semiramidei

Dintre toate cele șapte minuni ale lumii, aceasta este cea despre care nu se știe cu certitudine dacă a existat cu adevărat.
Acestea au dispărut după secolul 1 Î. Hr., fie în urma unui cutremur, fie au fost distruse de perși, după ce Babilonul a fost ocupat de aceștia.

Grădinile suspendate erau compuse din mai multe terase supendate, iar în urma suprapunerii lor, apărea efectul de suspendare.Acestea aveau șapte etaje de vegetație luxuriantă, legate între ele prin împletituri ornamentale.

Templul Zeiței Artemis din Efes – Templul Dianei

Acest edificiu a fost construit în totalitate din marmură. Acum, singura parte care a rămas în picioare este fundația și câteva relicve.
Construcția acestui templu a durat 120 de ani, iar el a fost distrus și reconstruit de mai multe ori.

Statuia lui Zeus din Olympia

A fost sculptată în 435 î. Hr. De către Phidias. Statuia avea o înălțime de 12 metri, iar alături de ea a fost construit și un templu.
Din toată această construcție a mai rămas doar soclul.

Mausoleul din Halicarnas

Acesta a fost ridicat de greci și perși în cinstea regelui provinciei elenistice Caria. Regele Mausol a fost sculptat într-o statuie de 49 de metri, cea mai impresionantă din Antichitate.
De altfel, ea a fost apreciată de mulți, astfel că nu a fost niciodată distrusă de mâna omului. Dar un cutremur l-a distrus în secolul al XII-lea d.Hr.

Colosul din Rodos

Este o statuie care a fost construită pe insula cu același nume din Grecia. Ea îl înfățișa pe zeul grec al Soarelui, Helios. Construcția acesteia a durat 12 ani, iar statuia a fost făcută din bronz, iar apoi întărită cupiatră și fier.

Farul din Alexandria

Farul a fost construit în secolul 3 î. Hr. Și a fost considerată mult timp cea mai înaltă clădire construită vreodată de om. Denumire lui vine de la insula pe care a fost construit, anume Insula Pharos.

Farul era construit din blocuri uriașe de marmură albă, cu trei niveluri separate. Datorită flăcărilor care ieșeau din far și care nu se stingeau niciodată, marinarii vedeau întotdeauna drumul spre port. Farul din Alexandria a fost distrus de două mari cutremure.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: