Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care sunt cele mai ”liniștite” culori pentru dormitorul tău. Vei dormi mult mai bine

Care sunt cele mai ”liniștite” culori pentru dormitorul tău. Vei dormi mult mai bine

Culori dormitor

Somnul este foarte important. Fără el nu ne putem concentra, nu putem să muncim și cu siguranță nu suntem o companie prea plăcută dacă ducem lipsă de somn. Ce putem face ca să avem un somn odihnitor? Ei bine, totul începe din dormitor!

Cum să avem un somn liniștit. Culoarea din dormitor

Un factor interesant, la care poate nu ne-am gândit, este că dormitorul, sau mai bine zis culoarea acestuia, ne influențează somnul. Unele culori ne pot face mai agitați, iar altele ne ajută să dormim mai bine. Iată ce culori ar trebui să alegem pentru dormitor!

Albul

Este deja un clasic, dar clasicele nu dau niciodată greș, așa că de ce nu? Dă sentimentul de curat și de liniștitor, așadar un mediu perfect pentru a te putea odihni. Putem alege nuanțe de ivoir, bej sau cum ne place.

Albastru deschis

Este culoarea cerului în zilele senine, așa că ce poate fi mai liniștitor decât acesta? Aduce calmitate și te ajută să poți să dobândești acel somn odihnitor după care tânjești.

Bej

Culorile neutre sunt foarte potrivite pentru dormitor, pentru că toate acestea aduc un sentiment de liniște și de armonie, un mediu perfect pentru un somn odihnitor. Seamănă cu culoarea nisipului această culoare și dimineața razele soarelui vor străluci frumos pe pereți.

Gri

Nu iese în evidență, deci face exact ceea ce trebuie. Te face să te calmezi și să te liniștești. Nu vopsi, însă, toată camera așa, pentru că va părea mohorâtă. Tavanul ar fi cel mai bine să rămână alb. Ai grijă să alegi culoarea care ți se potrivește cel mai bine, pentru că nu vrei să te trezești și să îți dai seama că culoarea aceea este bună doar noaptea!

Lila

Este o culoare armonioasă, caldă, ce poate fi romantică pentru dormitorul unui cuplu. Dacă lavanda ne poate fi de folos în diferitele probleme și poate fi un factor liniștitor, iată că același efect îl are și culoareai lavandei. Dacă o punem în dormitor, putem avea parte de un somn odihnitor!

Verde

Este culoarea naturii, a grădinilor, așa că ce alegere mai bună pentru propriul dormitor, care să te facă să simți că ești în mijlocul naturii, dar în același timp ești protejat, în intimitatea casei tale?