Redactia.ro
Home » Știri » Care sunt temperaturile normale pentru luna aprilie. Ce spun specialiștii în meteorologie

Care sunt temperaturile normale pentru luna aprilie. Ce spun specialiștii în meteorologie

Temperaturi luna aprilie

Meteorologii ANM au publicat temperaturile specifice lunii aprilie. Specialiștii transmit că  valorile lunii aprilie pot fi schimbătoare, luna aprilie fiind o perioadă destul de importantă în timpul anului. 

Temperaturile normale pentru luna aprilie

Calendaristic vorbind, primăvara începe pe 1 martie, dar din punct de vedere meteorologic, primăvara începe după ce temperatura medie zilnică a aerului trece prin zero grade Celsius în direcția creșterii ei.

Sunt ani în care, data începutulului primăverii se poate abate de la cea medie. În anul 1989, pe 10 ianuarie, a avut loc cea mai timpurie primăvară pe, iar pe data de 26 martie, 1963 a avut loc cea mai târzie primăvară.

Așadar,la începutul lunii aprilie are loc trecerea temperaturii medii zilnice a aerului prin 5 grade Celsius, iar pe la jumătatea lunii aprilie, mai exact în intervalul 16-23 aprilie are loc trecerea temperaturii mediii zilnici a aerului prin 10 grade Celsius.

În intervalul 7-19 aprilie are loc în medie trecerea temperaturii medii zilnice a aerului prin 15 grade Celsius.

Care au fost cele mai semnificative temperaturi ale lunii aprilie

Potrivit meteorologilor, temperatura medie multianuală a lunii aprilie arată valori pozitive în cea mai mare parte a României.

În Câmpia Română, Dobrogea și Câmpia de Vest temperaturile medii se situează între 4 și 6 grade Celsius. În Moldova și în interiorul arcului carpatic, sunt temperaturi situate între 2 și 4 grade Celsius.

În zonele Banatului și a Olteniei se înregistrează cele mai mari valori termice, peste 6 grade Celsius.

La munte, valorile se mențin pe toată perioada lunii aprilie în jur de zero grade Celsius, iar temperatura va scădea constant și va ajunge să aibă valori cuprinse între -6 și -8 grade Celsius în Carpații Meridionali și Orientali.

Așadar, valoarea maximă a temperaturile lunii aprilie în România este de 32 grade Celsius, iar temperaturile minime sunt de -18 grade Celsius.

Temperaturile extreme foarte scăzute din luna aprilie au avut loc 1987, la munte, când au fost -30 de grade Celsius. În Capitală, temperaturile absolute a lunii aprilie sunt de 21 de grade Celsius

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: