Redactia.ro
Home » Știri » Care sunt variantele de restricții luate în considerare de Guvern pentru București. Anunțul făcut de DSP

Care sunt variantele de restricții luate în considerare de Guvern pentru București. Anunțul făcut de DSP

Care sunt variantele de restricții luate în considerare de Guvern pentru București

Care sunt variantele de restricții luate în considerare de Guvern pentru București. Capitala este la un pas de carantină, după ce a trecut pragul de 6 infectări la mia de locuitori, iar spitalele au puține locuri libere la ATI. Totodată, autoritățile se fâstâcesc în luarea unor decizii, dar în schimb sunt luate în calcul mai multe variante de restricții, în locul carantinei generale. Care sunt restricțiile impuse de DSP pentru București?

Care sunt variantele de restricții luate în considerare de Guvern pentru București. Anunțul făcut de DSP

Care sunt variantele de restricții luate în considerare de Guvern pentru București. Marți, Capitala a trecut de pragul de 6 infectări la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că orașul este la un pas de carantină generală.De asemenea, spitalele mai au puține locuri libere la Terapie Intensivă, iar autoritățile se fâstâcesc în căutarea unor soluții benefice. Cu toate că în cazul de față Capitala ar trebui să intre în carantină, acest lucru nu se va întâmpla prea curând, cel puțin asta a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Acesta consideră că trebuie luate noi restricții, înainte de se decide carantinarea generală. Una dintre măsuri ar fi închiderea magazinelor la ora 18.00, iar o altă propunere se referă la carantină pe timpul weekendului. Cu toate astea, grădinițele și școlile vor rămâne deschise. Comiterul pentru situații de urgență va trebui să comunice ce decizii se vor lua în legătură cu situația din București.

Ce spune premierul României?

Guvernul a luat în considerare mai multe variante de restricții, atât pentru localitățile cu rata de infectare de peste 6 la mie, dar și măsuri speciale în weekend, pentru întreaga țară. Astfel, o variantă ar fi reducerea orelor de funcționare pentru magazinele mari, la sfârșit de săptămână. Iar o altă variantă ar fi ca magazinele din localitățile cu rată de incidență de peste 6 la mie să se închidă la ora 18.00, în fiecare zi. Premierul Florin Cîțu nu a anunțat nimic oficial, cu toate că Bucureștiul se apropie de carantină. „Această cifră este una din informații atunci când luăm în calcul carantinarea sau nu. Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie.”, a spus acesta.

De asemenea, Vlad Voiculescu a vorbit despre introducerea unor noi restricții, dar a refuzat să ofere mai multe detalii. „Nicio măsură nu poate fi exclusă, niciodată cât e vorba de sănătatea oamenilor, dar nu vorbim de carantinarea în zilele imediat următoare. Asta înseamnă că în cele câteva sătămâni pe care le mai avem până de Paștele ortodox trebuie să luăm măsuri pentru a fi în siguranţă”, a spus Vlad Voiculescu. În același timp, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a cerut ca legislația să fie modificată, pentru ca școlile și grădinițele din București să rămână deschise, chiar dacă rata de infectare a ajuns la 6 la mie. Eventual, acestea să fie închise în momentul în care orașul intră în carantină generală.

Cu toate astea, autoritățile anunțăm că vor avea loc controale majore fără precedent. „Am dispus înăsprirea controalelor, mai ales în zonele care ştiţi că sunt problematice şi căutam baza legală pentru a-i suspendă pe cei care nu respectă”, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Reacțiile propuse de DSP pentru Capitală

Direcția de Sănătate Publică București a propus câteva restricții, iar printre ele se numără închiderea magazinelor la ora 18.00 în cursul săptămânii și la 16.00 în weekend.

  • Obligativitatea instituțiilor și autorităților publice de a face la intrarea în sediu triaj epidemiologic și de a asigura dezinfectarea mâinilor
  • Obligativitatea de a asigura programul decalat al angajaților, atât la nivelul aurotităților publice, cât și la nivelul operatorilor economici
  • Participarea zilnică în sistem online a preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământ
  • Interzicerea organizării de evenimente sau activități private pentru copii în spații închise precum afterschool-urile
  • Închiderea locurilor de joacă amenajate pentru copii în parcuri, între blocuri
  • Interzicerea activităților și competițiilor sportive pentru amatori. Cele profesioniste rămân deschise.
  • Pentru spațiile comerciale – magazine, hipermarketuri, mall-uri – obligativitatea de respectare a spațiului de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană, distanță de 2 metri între persoane.
  • Fiecare comerciant trebuie să facă un calcul pe suprafața utilă pe care o are.
  • La evenimentele private – înmormântări, cununii, botezuri – număr maxim de 16 persoane, care include și persoanele care oficiază slujba religioasă.
  • Este interzisă desfășurarea de activități în cluburi, baruri discoteci. Terasele rămân deschise, dar cu respectarea regulilor.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: