Redactia.ro
Home » Știri » Se închid școlile în Capitală? Decizia luată de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Când se intră în carantină, închidem și școlile”

Se închid școlile în Capitală? Decizia luată de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Când se intră în carantină, închidem și școlile”

GALERIE FOTO (2) Se închid școlile în Capitală_

Se închid școlile în Capitală? Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că nu acceptă închiderea școlilor dacă localitățile respective nu intră în carantină. Mai mult, acesta i-a făcut lui Vlad Voiculescu o solicitare în care îi cere modificarea ordinului comun prin care se închid școlile la o rată de 6 la mie. Bucureștiul este la un pas de carantină.

Se închid școlile în Capitală? Decizia luată de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Când se intră în carantină, închidem și școlile”

Se închid școlile în Capitală? Din cauza numărului mare de infectări, Capitala este la un pas de a intra în carantină. Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica a transmis membrilor Comitetului pe Situații de Urgență al Municipiului București că indicele comunicat pe DSP este marți de 6,22 la mie și că așteaptă propuneră de măsuri.”Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CMBSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În acelaşi timp, aşa cum am discutat ieri, aşteptăm analiza DSP (…) După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine”, a spus prefectul Bucureștiului, Alin Stoica.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, au declarat că vor face tot ce le stă în putință pentru a evita carantinarea orașului. ”Problema este că populaţia a cam obosit să se conformeze unor astfel de măsuri şi tot ce avem de făcut nu este să luăm măsuri suplimentare, ci să le aplicăm, să le întărim pe cele care sunt deja existente.Nu îmi aduc aminte foarte clar şi distinct că cineva a spus să carantinăm Bucureştiul în weeekend şi am fost foarte atent”, a declarat Ciprian Ciucu. În câteva zile, se va lua decizia dacă Bucureștiul va intra sau nu în carantină. În urmă cu o zi, la Guvern au avut loc dezbateri, cu primarii de sector și primarul General.

Ministrul Educației i-a trimis o solicitare lui Vlad Voiculescu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat marți, 23 martie, că nu este de acord ca școlile să se închidă dacă localitațile în care funcționează nu intră în carantină.”Nu accept să se închidă școlile și să rămână toate celelalte deschise! Când se intră în carantină, închidem și școlile. Până atunci, suntem consecvenți principiului că școlile se închid”, a declarat Cîmpeanu. Mai mult, ministrul Educației i-a trimis o solicitare ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu în care menționa ca ordinul comun prin care școlile se închid la depășirea ratei de 6 la mie să fie schimbat, pentru ca școlile să se închidă doar dacă localitățile intră în carantină.

Solicitarea trimisă de Sorin Cîmpeanu

Referitor la carantinarea Bucureștiului, Vlad Voiculescu a transmis duminică seara, că dintre închiderea școlilor și închiderea mall-urilor, cel puțin în weekend preferă închiderea centrelor comerciale. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că autoritățile încearcă să evite o posibilă carantinare a Capitalei pentru a nu supune populația la noi restricții. Nicușor Dan a menționat că măsurile de închidere a școlilor, de închidere a activităților economice, sunt măsuri obligatorii emise de autoritățile naționale, iar cele locale doar se conformează.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: