Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul făcut de Florin Cîțu: ”Vrem să evităm carantina”

Anunțul făcut de Florin Cîțu: ”Vrem să evităm carantina”

Anunțul făcut de Florin Cîțu: ”Vrem să evităm carantina”

Florin Cîţu, prim-ministrul România, a cerut prefecților să ia toate măsurile necesare pentru a impune “respectarea strictă” a regulilor aflate în vigoare.

Florin Cîțu vrea să evite carantina

Florin Cîțu a declarat că dacă totuși acest lucru se întâmplă, nu ar fi necesare alte restricţii pentru a limita răspândirea SARS-CoV-2.

“Vedem în 30 de judeţe şi în Bucureşti o creştere continuă a incidenţei şi, zilnic, avem noi localităţi în zona roşie, pentru că o minoritate preferă să nu respecte regulile. Ne vom asigura că tot mai mulţi se vor conforma, astfel încât majoritatea cetăţenilor care respectă regulile să nu fie afectaţi de comportamentul celorlalţi”, a scris Cîţu, pe Facebook.

În cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu reprezentanţii autorităţilor locale din Bucureşti, au fost analizate soluţii pentru ca regulile de prevenire a răspândirii virusului să fie respectate pe stradă, în mijloacele de transport, în centre comerciale, la terase şi restaurante, în şcoli, în instituţiile publice şi la locul de muncă.

“Am constatat în ultima vreme o relaxare nepermisă dacă vrem să ţinem sub control pandemia. Datoria noastră este să ne asigurăm că măsurile sunt respectate în toate cazurile, întrucât şi-au dovedit eficienţa. Vrem să evităm carantina, pentru a nu afecta şi mai mult activităţile economice.

Să ţinem însă cont că ne confruntăm cu un val nou al pandemiei, cu tulpini mai uşor transmisibile ale coronavirusului. Avem nevoie să rezistăm în următoarele săptămâni, pentru că în lunile aprilie şi mai România va primi alte câteva milioane de doze de vaccin anti-COVID, după care vom putea frâna evoluţia îmbolnăvirilor prin continuarea în forţă a campaniei de vaccinare , a transmis prim-ministrul.

Capitala a depășit rata de incidență de 6 la mie

Capitala a depășit rata de incidență de 6 la mie! Carantinarea Bucureștiul ar putea avea loc din moment în moment în aceste condiții. Decizia finală este la mâna prefectului și a membrilor de la comitetul de situații de urgență.

”Indicele comunicat de DSP pentru București este de 6.22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CBMSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În același timp, așa cum am discutat ieri, așteptăm analiza DSP”, a spus prefectul Capitalei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: