Redactia.ro
Home » Știri » Carantină în București! Capitala a depășit rata de incidență de 6 la mie

Carantină în București! Capitala a depășit rata de incidență de 6 la mie

Carantină în București! Capitala a depășit rata de incidență de 6 la mie

Capitala a depășit rata de incidență de 6 la mie! Carantinarea Bucureștiul ar putea avea loc din moment în moment în aceste condiții. 

Capitala a depășit rata de incidență de 6 la mie

Rata de infectare în București este de 6.22 de cazuri la mia de locuitori, fiind rata de infectare care îndreaptă Capitala spre carantinare. Decizia finală este la mâna prefectului și a membrilor de la comitetul de situații de urgență.

”Indicele comunicat de DSP pentru București este de 6.22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CBMSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În același timp, așa cum am discutat ieri, așteptăm analiza DSP”, a spus prefectul Capitalei.

Măsuri de carantină în weekend în Capitală:

  1. închiderea mall-urilor
  2. închiderea sălilor de fitness
  3. circulaţie condiţionată de declaraţie pe proprie răspundere
  4. putem circula în caz de urgenţă medicală
  5. putem circula pentru îngrijire persoane vârstnice
  6. putem circula pentru achiziţionare alimente esenţiale
  7. interzicerea părăsirii localităţii
  8. interzicerea circulaţiei pe timp de noapte între orele 18.00 – 05.00.

Restricțiile din scenariul roșu s-au prelungit cu două săptămâni în București

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis ca restricțiile impuse în scenariul roșu să se prelungească două săptămâni, începând de luni, ora 00.00.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, a constatat că la nivelul Municipiului București rata de incidență cumulată calculată la 14 zile, în data de 21.03.2021 este de 5,33/1000 locuitori fapt pentru care, începând cu data de 22.03.2021, ora 00:00 au fost  dispuse următoarele măsuri pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia:

În funcție de evoluția situației epidemiologice la nivelul Municipiului București se va putea institui orice altă măsură de siguranță cu avizul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București și cu respectarea normelor legale în vigoare.