Redactia.ro
Home » Știri » Care sunt vulcanii activi din Europa

Care sunt vulcanii activi din Europa

Care sunt vulcanii activi din Europa

În Europa se găsesc cei mai mulți vulcani activi din lume, pericolul ca aceștia să erupă fiind unul mare. Iată despre ce vulcani este vorba!

Care sunt vulcanii activi din Europa la acest moment

Europa este faimoasă pentru vulcanii săi activi. Aceștia constituie un adevărat pericol adormit, pentru că pot erupe în orice moment. Dar ce vulcani sunt activi chiar acum? Iată răspunsul!

Vulcanul Etna

Vulcanul Etna este cel mai mare vulcan activ din Europa. De altfel, ultima dată când aceasta a erupt a fost acum câteva luni, în decembrie 2020. Este cel mai înalt vulcan din Europa și cel mai activ. Tocmai din aceste cauze, specialiștii monitorizează îndeaproape activitatea acestui vulcan, pentru a nu avea parte de o erupție nedescoperită, ce poate crea adevărate probleme. De altfel, într-un top realizat de cercetători, Etna este plasat pe locul al doilea în lume, după vulcanul Kilauea din Hawaii. Vulcanul Etna se află în Sicilia, Italia.

Vulcanul Stromboli

Și acesta este în activitate de câteva milenii. Și el se află tot în Italia. Vulcanul este faimos în această insulă italiană, pentru că, mai ales noaptea, din craterele lui țâșnesc jerbe incadescente, fiind un adevărat spectacol de lumină natural. El este considerat a fi un vulcan mai degrabă spectaculos, decât periculos. Ultima dată a erupt în 2020.

Vulcanul Vezuviu

Are faima unui vulcan distrugător, pentru că în anul 79 a fost cauza celei mai distrugătoare erupții care au fost întâlnite de omenire până la această dată. Atunci, două cetăți romane au fost rase de pe fața pământului, iar toți locuitorii au pierit. Este vorba despre Pompeii si Herculaneum, dar și despre două așezări mai mici: Stabiae și Oplontis.

Vulcanul Methana

Se află în Grecia, aceasta fiind și o insulă cu același nume. Aici se află 30 de centre de erupție, iar pericolul este real, chiar dacă nu a mai fost sesizată o activitate vulcanică de mult.

Vulcanul Santorini

Pe insula din Grecia a avut loc una dintre cele mai mari tragedii legate de activitatea vulcanică. Când a erupt acest vulcan a fost înghițită de întreagă civilizație. Este vorba despre cea minoică, din Preistorie. Ultima erupție a fost în 1950.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: