Redactia.ro
Home » Știri » Care va fi procentul majorării pensiilor. Mesajul ministrului Muncii

Care va fi procentul majorării pensiilor. Mesajul ministrului Muncii

Care va fi procentul majorării pensiilor

Oficialii guvernamentali au anunțat că pensiile vor fi majorate cu siguranță, dar nu se știe procentul majorării.

Violeta Alexandru a transmis un mesaj despre pensii, susținând ferm că acestea trebuie cu orice preț să fie majorate.

Care va fi procentul majorării pensiilor. Mesajul ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru i-a anunțat pe românii că majorarea pensiilor va avea loc. “Planul nostru este să ne ținem de promisiunea cu privire la creșterea pensiilor. Fiecare dintre noi avem bunici. Eu sunt un om care discută zilnic cu pensionarii, eu știu presiunea zilnică pe care o au să-și acopere nevoile, a precizat ministrul muncii.

Conform acesteia, majorarea pensiilor este o necesitate, în special pentru persoanele vârstnice, iar această responsbilitate le revine autorităților competente.

Pensiile trebuie să crească. Pensiile în acest moment nu mai pot susține nevoile oamenilor. Dorința noastră este să fie o creștere sustenabilă și pentru acest an și pentru anul viitor, care în același timp să fie o creștere suportabilă și în anii viitori”, a spus Violeta Alexandru la Realitatea Plus.

În ultima perioadă, trei organizații de pensionari au solicitat Executivului să respecte legislația în vigoare, care prevede majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septmbrie 2020.

În cazul în care aceasta nu va fi aprobată, organizațiile vor acționa Guvernul Orban în instanță și vor organiza proteste.

Florin Cîțu, despre majorarea pensiilor

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a declarat că decizia majorării pensiilor va fi una politică și va depinde de încasările la buget.

Luni seara, Ludovic Orban a anunțat că Guvernul își propune să crească pensiile și a asigurat că acest va avea loc în orice situație.

Întrebat despre mărirea pensiilor cu 40% în septembrie, premierul Orban a evitat să ofere un răspuns.”Vom lua toate deciziile în funcţie de evoluţia economiei şi de resursele bugetare pe care le avem la dispoziţie şi mai ales în funcţie de prognozele care se vor face, pentru că obiectivul nostru este să creştem pensiile, dar să le creştem astfel încât să le putem plăti pe toată perioada în care este necesar să plătim pensiile. Cu siguranţă, vom creşte pensiile„, a spus Orban.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: