Redactia.ro
Home » Știri » Adevărul despre majorarea pensiilor: Câți bani în plus vor primii beneficiarii. Ionel Dancă a dat detalii

Adevărul despre majorarea pensiilor: Câți bani în plus vor primii beneficiarii. Ionel Dancă a dat detalii

Creșterea pensiilor

Pensiile vor fi majorate, susțin liberalii, dar deocamdată nu se știe cu cât. Totuși, data de la care va intra în vigoare majorarea este cunoscută. De la 1 septembrie vor crește pensiile pentru mii de români. Ionel Dancă a adresat problema majorării pensiilor și a oferit detalii despre aceasta.

Adevărul despre creșterea pensiilor

Șeful cancelariei premierului a explicat că nu se știe încă cu ce procent se vor majora pensiile, dar un lucru este sigur, susține el, anume faptul că vârstnicii vor primi bani mai mult din această toamnă, începând cu 1 septembrie.

Ceea ce putem spune însă tuturor pensionarilor este că facem eforturi ca aceste pensii să crească, de la 1 septembrie și cu siguranță, vor crește. Rămâne, într-adevăr, o necunoscută procentul cu care aceste pensii vor crește de la 1 septembrie.”, a spus Ionel Dancă.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a explicat că este un proiect pentru mărirea pensiilor, dar că bugetul nu poate suporta o creștere mai mare de 10%. De altfel, în acest moment există tot felul de contradicții între miniștrii, din cauza majorării pensiilor.

Florin Cîțu spune, pe de-o parte, că este necesară și posibilă o creștere a sumei de bani primite de vârstnici, dar că aceasta nu poate să fie mai mare de 10%, pentru că în caz contrar economia României ar fi aruncată în aer.

Ionel Dancă: Nu știm încă cu cât se vor majora pensiile

Pe de cealaltă parte este Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care crede că o creștere mai mare de atât este posibilă, trebuie doar să fie găsite soluții.

Ionel Dancă a explicat că procentul de majorare al pensiilor va fi aflat după ce va fi evaluat in punct de vedere financiar primul semestru economic.

Este un scenariu, acesta, de lucru la Ministerul Finanțelor, cel pe care l-a enunțat domnul ministru Florin Cîțu, însă procentul exact cu cât vor crește pensiile de la 1 septembrie, putem să îl aflăm doar după ce avem evaluarea pe primul semestru, legat de evoluția finanțelor publice, situația veniturilor bugetare, situația economică, așa cum domnul prim-ministru Ludovic Orban a anunțat de mai multe ori”, a transmis șeful Cancelariei premierului.

În prezent, punct de pensie din țara noastră este de 1.775 lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: