Redactia.ro
Home » Știri » Carmen Iohannis a anunţat liceul “Gheorghe Lazăr” din Sibiu că nu mai predă. Unde pleacă soţia preşedintelui

Carmen Iohannis a anunţat liceul “Gheorghe Lazăr” din Sibiu că nu mai predă. Unde pleacă soţia preşedintelui

Carmen Iohannis nu face grevă. Prima Doamna a României va merge luni la cursuri la colegiul unde predă în Sibiu

Carmen Iohannis nu mai predă la liceul “Gheorghe Lazăr” din Sibiu. E vorba de o înviore de câteva zile. Soţia preşedintelui şi-a anunţat colegii că-l va însoţi pe şeful statului în SUA, la Adunarea Generală a ONU.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Sibiu, profesorul Constantin Dincă, a confirmat absenţa profesoarei de engleză, pentru câteva zile.

A depus cerere de învoire colegială

Carmen şi Klaus Iohannis au plecat duminică, de pe Aeroportul din Sibiu, cu un avion închiriat.

“Doamna profesor Carmen Iohannis, din informaţiile pe care le am de la conducerea Colegiului Naţional “Gheorghe Lazăr”, a depus cerere de învoire colegială, pentru zilele de marţi şi miercuri, pe motivul că este plecată în Statele Unite.

Cursurile sunt ţinute de colegii din catedră”, a precizat reprezentantul IŞJ Sibiu, Constantin Dincă.

Preşedintele României va prezenta evaluările cu privire la temele de actualitate la nivel global. Programul vizitei va mai include și participarea la Summitul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

Avionul închiriat costă 60 de milioane de dolari

Soţii Iohannis au plecat în SUA cu un avion închiriat, ce poate costa peste 60 de milioane de dolari, potrivit site-urilor de specialitate. Aeronava închiriată de Administrația Prezidențială de la Global Jet Luxemburg, de tip Bombardier Global 600, poate transporta maximum 13 pasageri.

„Lipsa unei aeronave dedicate transportului aerian al demnitarilor de nivel înalt generează probleme operaţionale, ineficienţă economică şi mai ales prejudicii de imagine pe plan extern.

„Precizăm că această activitate se realizează în baza unui contract de prestări servicii pentru executarea zborurilor speciale, încheiat în conformitate cu prevederile Regulamentului privind organizarea, pregătirea şi executarea zborurilor speciale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 755/1998, cu modificările şi completările ulterioare”, a transmis Administraţia Prezidenţială, pentru a explica de ce preşedintele zboară cu aeronave închiriate.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: