Redactia.ro
Home » Știri » Carmen Iohannis și Jill Biden, asemănare izbitoare. Ce are în comun Prima Doamnă a României cu soția noului lider al SUA

Carmen Iohannis și Jill Biden, asemănare izbitoare. Ce are în comun Prima Doamnă a României cu soția noului lider al SUA

Carmen Iohannis si Jill Biden

 Carmen Iohannis și Jill Biden, soția noului președinte al SUA, Joe Biden, au un lucru în comun. Mai exact, cele două sunt profesoare de limba engleză și au ales să nu renunțe la meseria lor, deși au devenit Prime Doamne. 

Carmen Iohannis și Jill Biden nu au renunțat la profesia lor

Carmen Iohannis și Jill Biden, soția noului președinte al Americii, Joe Biden, se aseamănă prin profesiile lor. Concret, cele două sunt cadre didactice vor să predea în continuare limba engleză, deși au ajuns la statutul de Prime Doamne. Spre deosebire de Carmen Iohannis, însă, Jill și-a dorit dintotdeauna copil și a luptat să devină mamă. Prima-doamnă a Americii o are pe Ashley, care a fost foarte activă în campania electorală a tatălui său.

Jill Biden are 69 de ani și urmează să se mute la Casa Albă, în locul Melaniei Trump. Jill Biden este profesoară de 30 de ani și cu toate că urmează să devină Prima Doamnă, ea va continua să predea la un colegiu de stat, din apropiere de Washington. Mai exact, la North Virginia Community College. Jill Biden a declarat într-un interviu că intenționează să continue să lucreze ca profesor în timp ce soțul ei va conduce țara.

Carmen Iohannis a ales să-și continuie cariera de profesor la Sibiu, în timp ce soțul ei s-a mutat la Cotroceni.

Când va deveni Jill Biden Prima Doamnă a SUA în mod oficial

Jill Biden va intra în istorie pentru decizia pe care a luat-o, fiind prima soție de președinte al SUA care va continua să meargă la muncă. În data de 20 ianuarie 2021, Jill Biden va deveni, în mod oficial, prima doamnă a Statelor Unite ale Americii.

Energia și discursul ei optimist au sedus în timpul campaniei pentru alegerile SUA, în care Jill Biden a fost implicată neobosit cu un singur mesaj: doar soțul ei Joe va putea uni o țară divizată la extrem prin intrarea în Casa Albă, relatează AFP.
Cu o vigoare care uneori părea să o depășească pe cea a soțului ei, care și-a limitat multă vreme mișcările, această profesoară în vârstă de 69 de ani și-a sporit vizitele în statele cheie, esențiale pentru victoria democrată din 3 noiembrie. Ea face apel la toți americanii, „democrați și republicani, din rural și urban”, să se reunească pentru a depăși diviziunile politice, pentru a învinge pandemia și criza economică.
„Nu suntem de acord în toate, nu este necesar, ne putem iubi și respecta oricând”, a spus ea într-un discurs. De asemenea, arată o imagine mai intimă a lui Joe Biden, a cărui viață a fost lovită de „tragedii de neimaginat”.Jill Biden povestește în special cum fostul vicepreședinte al lui Barack Obama (2009-2017) a găsit puterea de a-și relua activitățile la Casa Albă, la doar câteva zile după moartea fiului ei Beau, care a murit de cancer pe creier în 2015.
„A învățat să vindece o familie și, în același mod, vindecăm o țară: cu dragoste, înțelegere, mici gesturi de bunătate, curaj și o speranță de neclintit”, lansează ea, făcând trimitere și la criza care afectează în prezent Statele Unite. Joe și Jill Biden s-au căsătorit în 1977, la cinci ani după o primă tragedie, când un accident de mașină i-a luat viața primei soții a senatorului și a fiicei lor mai mici. Încă mici, cei doi fii ai săi, care supraviețuiseră, Beau și Hunter, i-au sugerat tatălui lor să se căsătorească cu Jill, a povestit Joe Biden. „Mi-a dat viața înapoi”, a scris Biden referindu-se la Jill.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: