Redactia.ro
Home » Știri » Cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița s-a prăbușit. Care este cauza

Cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița s-a prăbușit. Care este cauza

GALERIE FOTO (5) Cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița s-a prăbușit

Cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița s-a prăbușit. Luni seara, Romsilva a făcut un anunț trist. Cascada Bigăr s-a prăbușit din cauza naturale. Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Duncă, s-a declarat șocat când a aflat această veste.

Cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița s-a prăbușit. Care este cauza

Cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița s-a prăbușit. În urmă cu puțin timp, Romsilva a făcut un anunț trist pe rețelele de socializare. Conform reprezentanților, Cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, s-a dărâmat. Cascada Bigăr era una dintre cele mai frumoase obiective turistice din țară, iar vestea că aceasta s-a prăbușit, l-a șocat pe președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Duncă.

Cascada Bigăr s-a prăbușit din cauze naturale. „‼️Avem, din păcate, și o veste neplăcută 😪 ‼️ Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale. ℹ️ Travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi a cedat sub propria greutate. ℹ️ Colegii noștri sunt la fața locului, iar zilele următoare vom reveni cu mai multe amănunte și imagini„, a fost anunțul trist făcut de Romsilva. Potrivit Romsilva, travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni și greutate, iar cascada nu a mai rezistat și a cedat sub propria greutate.

Romeo Duncă se declară șocat de acest eveniment, susținând că era un loc care aduce multă atenție pentru Caraș-Severin.  ”Sunt şocat, îmi pare rău. Era cel mai vizitat loc din judeţul nostru. O să analizăm ce este de făcut, dar cu natura nu te joci. E un fenomen normal, ne întristează pentru că aducea multă atenţie şi interes pentru zona noastră, dar Caraş- Severin are multe locuri frumoase şi vă invităm să le vizitaţi”, a declarat Romeo Dunca, luni seară.

Cascada Bigăr face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, din județul Caraș-Severin. În această zonă este locul de trecere prin România a Paralelei 45. Cascada Bigăr se află în Valea Minisului, la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN57B, la jumătatea dinstanței dintre Polul Nord și Ecuator.

Cascada Bigăr sau Cascada Coronini

Turiștii puteau înainta pe jos, circa 10 minute pentru a vedea de unde izvorăște apa. Izvorul Bigăr sau Izbucul Bigăr, provine din subteran și trece prin peștera Bigăr ce îi poartă numele din Munții Aninei. Cascada Bigăr era cunoscută și sub numele de Cascada Coronini. Apa este bogată în calcar și se varsă direct în râul Miniș de pe un prag stâncos de circa 8 metri, cel care s-a și prăbușit. Apa ieșea de sub o stâncă ce avea o înâlțime de peste 50 de metri. De asemenea, iarna, țurțurii de gheață ai cascadei formau un adevărat Palat de Cleștar. Cei care mergeau să viziteze superba cascadă, plăteau o taxă de 5 lei.

Despre frumusețile cascadei Bigăr au scris și jurnaliștii de la Huffington Post, care s-au declarat fascinați de aceasta. După părerea lor, căderea de apă era una dintre cele mai neobișnuite și mai spectaculoase din întreaga lume. Izvorul face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, iar din anul 2000, a fost declarată arie protejată de intere național, ce corespunde categoriei a IV-a Uniunii Internațională pentru Conservarea Națiunii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: