Redactia.ro
Home » Stil de viață » De ce e Cascada Cailor una din principalele atracții din România. FOTO

De ce e Cascada Cailor una din principalele atracții din România. FOTO

GALERIE FOTO (3) Cascada Cailor

România este una dintre cele mai frumoase țări și are unele atracții și unice în Europa. Una dintre cele mai frumoase obiective turistice din țara noastră este Cascada Cailor, care a devenit în ultimii ani o destinație de vacanță tot mai populară.

Cascada Cailor, una dintre cele mai frumoase din România

Cascada Cailor se află în județul Maramureș și se găsește pe versantul nordic al munților Rodnei, în apropierea stațiunii turistice Borșa.

Cascada Cailor este la o altitudine de 1300 m și căderea sa de apă este de 90 de metri. Totuși, atracția propriu-zise de la Cascada Cailor o reprezintă faptul că toate apele, fie cele rezultate în urma topirii zăpezii, dar și cele de ploaie sunt adunate într-un circ glaciar, iar de-acolo acestea se prăvălesc pe versantul foarte abrupt și formează o cascadă superbă.

Aceasta este formată din mai multe trepte de cădere liberă, aflate la aproximativ 40 m una de cealaltă.

Legenda Cascadei Cailor. De ce a primit acest nume

Sunt mai multe legende legate de Cascada Cailor. Una dintre ele spune că pe Muntele Piatra Rea se aflau herghelii de cai, de primăvară și până toamna, datorită pășunilor întinse și pline cu verdeață. Totuși, liniștea cailor era dată peste cap de urși, care veneau din când în când să găsească o pradă ușoară printre zecile de cai aflate pe munte.

Șansele sale erau slabe în loc deschis așa că încerca să încolțească animalele deasupra prăpastiilor de la cascadă. De-aici, fiind prinse de urs, animalele nu aveam altă soluție decât să aștepte să fie mâncate sau să se arunce în gol.

Ursul a venit din nou, într-o noapte întunecată și animalele au început să fugă direct spre prăpastie, fiind o noapte întunecată și ploioasă. Unii dintre ei au scăpat, dar multe animale au căzut și localnicii spun că ursul ar fi prins atunci 15 cai.

Numele cascadei a devenit de atunci Cascada Cailor. Totuși, acesta nu este singurul motiv pentru care acest loc din Maramureș se cheamă așa. muntele se numește Muntele cailor și circul glaciar amintit mai devreme este denumit Podul Cailor. Iar pârâul care se unduiește mai jos la altitudini este Izvorul Cailor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: