Redactia.ro
Home » Monden » Câștigătorul Exatlon România a fost condamnat la închisoare. Ion Surdu riscă să execute un an și patru luni de detenție

Câștigătorul Exatlon România a fost condamnat la închisoare. Ion Surdu riscă să execute un an și patru luni de detenție

GALERIE FOTO (3) Câștigătorul Exatlon România a fost condamnat la închisoare.

Câștigătorul Exatlon România a fost condamnat la închisoare. În urmă cu doi ani, Ion Surdu câștiga ediția cu numărul 3 al show-ului Exatlon România plecând acasă cu premiul de 50.000 de euro. Acum, fostul concurent trece printr-o perioadă grea, fiind condamnat la un an și patru luni de închisoare cu executare într-un dosar de acces ilegal informatic. Dacă pierde apelul, acesta va merge în detenție.

Câștigătorul Exatlon România a fost condamnat la închisoare. Ion Surdu riscă să execute un an și patru luni de detenție

Câștigătorul Exatlon România a fost condamnat la închisoare. Ion Surdu este câștigătorul Exatlon România 2019, plecând acasă cu marele premiu de 50.000 de euro. Luptătorul, care la acea vreme avea 23 de ani, a participat la show-ul difuzat la Kanal D, câștigând marele premiu. Cu toate astea, puțină lume știe că sportivul a fost implicat într-un dosar deschis de DIICOT Cluj, fiind acuzat într-un dosar de acces ilegal informatic. Procurorii au susținut că sportivul face parte dintr-o rețea care efectua operațini financiare frauduloase, specializată în atacuri cibernetice asupra mai multor persoane care foloseau bănci comerciale din România. Conform primelor informații, Ion Surdu a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare, iar dacă pierde apelul, tânărul trebuie să meargă în detenție.

Conform autorităților, metoda de lucru al rețelei era expedierea de emailuri către diverse persoane, iar cu această ocazie telefoanele acestora erau virusate, după care li se furau datele și membrii rețelei comiteau fraude bancare. ”În momentul în care se inițiau operațiuni de transfer fraudulos online, Dedeșcu Nicolae, Severin Grigorii, Surdu Ion, Ogorodnic Alexandru, Todică Constantin, Falenciuc Victor și Iacobeț Vasile, erau informați de către Corcinschi Dionisie despre acest aspect, sens în care își verificau conturile persoanale accesând aplicația de internet banking.(…)Dedeșcu Nicolae, Surdu Ion, Ogorodnic Alexandru, Todică Constantin și Falenciuc Victor au ridicat/retras sumele de bani intrate efectiv în conturile lor (cu excepția acelor cazuri în care au fost blocate pe motiv de fraudă) și le-au remis direct/indirect lui Doionisie Corcinschi sau le-au transferat persoanelor indicate de acesta”, arăta DIICOT în raportul remis procurorilor.

Ion Surdu riscă un an și 4 luni de închisoare

În 2020, după mai multe înfățișări și amânări, Tribunalul Cluj a precizat o primă sentință, în care îl condamnă pe Ion Surdu la un an și 4 luni de închisoare cu executare. Fostul câștigător de la Exatlon România a făcut recurs, iar în iunie sportivul a primit vestea că procesul de la Tribunalul Cluj s-a amânat după ce judecătoarea s-a recuzat. Există posibilitatea ca procesul să se reia în toamna acestui an, după vacanța magistraților, când Ion Surdu va afla sentința definitivă.

Ion Surdu s-a apucat la vârstă de 20 de ani de MMA, devenind într-un timp foarte scurt campion național și european, dar și campion național la Kempo, câștigând și centura la Supreme Night Fight. O parte din banii câștigați la Exatlon, Ion i-a cheltuit pe tratamentul fratelui lui Cătălin Dumitrache care se zbătea între viață și moarte. Cristian Dumitrache s-a luptat cu Ion Surdu în timpului competiției, dar tânărul a arătat că omenia este mai importantă decât banii, iar gestul său a fost lăudat de mii de români.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: