Redactia.ro
Home » Știri » Cât a ajuns să coste un kilogram de corcodușe într-o piață din București. Cumpărătorii nu și-au putut crede ochilor atunci când au văzut prețul

Cât a ajuns să coste un kilogram de corcodușe într-o piață din București. Cumpărătorii nu și-au putut crede ochilor atunci când au văzut prețul

corcodus

În prezent, fructele care sunt la mare căutare se vând la prețuri exorbitante. Un kilogram de corcodușe turcești este vândut cu 49 de lei într-o piață din București, prețul fiind comparabil cu cel al cireșelor și puțin mai mic decât cel al căpșunilor.

Cât a ajuns să coste un kilogram de corcodușe într-o piață din București

Corcoduşele sau zarzărele sunt un ingredient popular în bucătăria românească şi sunt cunoscute pentru proprietăţile lor antioxidante. Însă în ultima vreme, fructele aduse din Turcia au devenit subiect de discuţie pe internet datorită preţului lor ridicat. Într-o piaţă din centrul Bucureştiului, corcoduşele se vând cu 49 de lei pe kilogram, mai scump decât roşiile care costă 29 de lei. Cu toate acestea, preţul corcoduşelor este mai mic decât cel al cireşelor greceşti, care sunt vândute cu 65 de lei pe kilogram.

„Corcodușe din Turcia – 49 lei/Kg.  Băi ați innebunit? Sunt corcodușe acum pe marginea drumului. Voi le-aduceti din Turcia și le vindeți la prețul ăsta?  și cireașa de pe tort, cireșe grecești la 65 lei/Kg. Păi cum mama dracului să vinzi de toți banii ca precupeț în piață,fără CASĂ DE MARCAT?”, a scris pe Facebook Nicolae Pană, bărbatul care a găsit celebrele fructe în piață și care a fost pur și simplu locat de prețul avut de acestea.

„Aveți prețuri mai mari decât în Irlanda. Și noi aici le importam din cauza brumei care cade în Aprilie Mai, când cireșii sunt în floare. Căpșunii în schimb îi cresc organic și 6 euro/kg e mult dacă cer”, a fost comentariul unui alt internaut.

Consumul de corcodușe poate aduce multiple beneficii sănătății. Acestea sunt bogate în nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina C, fibre, potasiu, magneziu și antioxidanți. Printre beneficiile consumului de corcodușe se numără:

  • Protejează împotriva bolilor cardiovasculare: corcodușele conțin antioxidanți care protejează inima și sistemul cardiovascular împotriva inflamației și stresului oxidativ.
  • Îmbunătățesc digestia: conținutul ridicat de fibre ajută la menținerea sănătății intestinale și la prevenirea constipației.
  • Îmbunătățesc sănătatea pielii: vitamina C și antioxidanții din corcodușe ajută la menținerea sănătății pielii, încetinind procesul de îmbătrânire și reducând daunele cauzate de radiațiile UV.
  • Mențin sănătatea ochilor: corcodușele conțin vitamina A și carotenoide, care ajută la menținerea sănătății ochilor și la prevenirea bolilor oculare.
  • Ajută la menținerea sănătății oaselor: conținutul ridicat de potasiu și magneziu din corcodușe poate ajuta la menținerea sănătății oaselor și la prevenirea osteoporozei.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: