Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cât a ajuns să coste un loc de parcare în 2021. Cu cât a crescut taxa pe lună

Cât a ajuns să coste un loc de parcare în 2021. Cu cât a crescut taxa pe lună

Loc de parcare în 2021

Taxele de parcare pentru București au fost stabilite încă din aprilie 2020. Iată ce prețuri trebuie să plătească bucureștenii în funcție de zona în care locuiesc.

Cât costă un loc de parcare în Capitală în 2021

În fiecare an, prețurile pentru locurile de parcare în zonele rezidențiale sunt stabilite în Consiliul General al Capitalei. Iată care sunt acestea pentru anul 2021, în funcție de zone, în București:

ZONA            TAXA/ZI/VEHICUL            TOTAL

ZONA A        0,23 lei/zi/vehicul       84 lei

ZONA B        0,18 lei/zi/vehicul       66 lei

ZONA C        0,15 lei/zi/vehicul       55 lei

ZONA D        0,10 lei/zi/vehicul       37 lei

Excepția de la această regulă este Sectorul 3 al Capitalei, unde o decizie luată în anul 2018 arată că pentru locurile libere de parcare se face o licitație și câștigă cel ce plătește mai mult.

”În Sectorul 3 regulamentul de atribuire prevede atribuirea directa dacă este doar o cerere depusă, dacă sunt minim doua pe loc se face licitație. Cel mai scump loc a ajuns in jur de 4000 de lei pe an, la o licitație din 2018. Multe sunt în jur de 1000 de lei”, au transmis reprezentanții instituției, potrivit HotNews.ro.

Majoritatea primarilor doresc ca prețurile să fie mai mari, pentru a se putea constui noi parcări, însă această decizie ar fi trrebuit luată în 2020 pentru a fi aplicată în 2021. Așa, dacă se ia această decizie acum, locurile de parcare nou construite vor fi disponibile în 2022.

Locuri de parcare mai scumpe, ca să se construiască parcări

Propunerea înaintată de primari este ca prețurile pentru parcarea în locurile rezidențiale este undeva între 300 și 600 de lei pe an.

Este o înțelegere la care au aderat 5 primari de sector – Sectoarele 1, 2, 3, 4 și 6, – că vrem să facem parcarea de reședință între 300 și 600 de lei/an. Asta înseamnă 300 lei Zona D, 400 lei Zona C, 500 lei Zona B și 600 lei zona A. Vom face o propunere de hotărâre de Consiliu General. Este discutată și cu primarul general această propunere. Primarul general este în principiu de acord dacă ne ocupăm să o facem și vom face o hotărâre de Consiloiu General. Este nevoie de această majorare fiindcă numărul de mașini din oraș este foarte mare, taxa de parcare este una extraordinar de mică, în momentul de față nu acoperă nici măcar cheltuielile cu întreținerea locului de parcare, asfaltul, marcajele. Și pentru că trebuie să înțelegem că nu mai putem continua în a considera că putem face protecție socială prin deținerea de mașini”, a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, pentru HotNews.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: