Redactia.ro
Home » Știri » Cât câștigă o femeie de serviciu, lunar, în România

Cât câștigă o femeie de serviciu, lunar, în România

Salariu femeie de serviciu

Femeile de serviciu se ocupă de curățenia din diferite instituții. Pentru această funcție nu ai nevoie de studii superioare, însă, nici salariul nu este unul pe măsura așteptărilor. Iată cât primește, lunar, o femeie de serviciu din țara noastră.

Salariul unei femei de serviciu în 2021

Pentru început, ar trebui să știi că salariul unei femei de serviciu depinde foarte mult de la un angajator la altul și mai ales fluctuează în funcție de responsabilitățile pe care le are, de fapt,  angajata respectivă. Astfel, o femeie de serviciu poate lucra cu un program normal de opt ore sau poate fi angajată doar pentru patru ore pe zi. Desigur că dacă lucrează part-time, aceasta nu va primi un salariu prea mare.

Spre exemplu, un anunț de angajare din Capitală arată că o femeie de serviciu care ar fi lucrat patru ore pe zi ar fi primit lunar suma de 900 de lei net.

Totul depinde însă de angajator și de lucrurile pe care le aveți de făcut într-o zi. Astfel,  salariul unei femei de serviciu care lucrează timp de opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână poate ajunge la cel mult 2000 de lei .

De altfel, în trecut au existat mai multe proteste în privința acestor salarii oferite de către statul român personalul din acest domeniu fiind nemulțumit de salariile extrem de mici.

„Noi deschidem şcoala la ora 7.00 şi noi o închidem la ora 15.00. Dacă vine cineva în inspecţie se uită dacă este curăţenie, dacă este şters praful, dacă sunt aerisite clasele. Este foarte greu şi noi am fost înjosiţi cu salariile pe care le avem. Când s-au mărit salariile, noi niciodată nu am primit nimic”, a spus Viviana Micliuc, femeie de serviciu la o şcoală din Botoşani.

O femeie de serviciu trebuie să aibă experiență 30 de ani pentru a fi angajată

Situația aceasta a avut loc la un liceu din Alba Iulia. În anunțul de angajare s-a specificat că este nevoie de o persoană cu o experiență în domeniu de…30 de ani!

„Dacă aţi fost într-o şcoală şi aţi văzut cum sunt clasele, cu număr efectiv de elevi între 27 şi 34 de elevi, gândiţi-vă că o femeie de serviciu trebuie să stea tot timpul pe holurile acelei şcoli, iar când se eliberează fiecare clasă trebuie curăţată, gunoiul trebuie colectat selectiv şi dus la pubele, băile trebuie spălate din oră în oră şi dezinfectate. Este nevoie ca persoana care va face acest lucru să aibă o experienţă mai mare. Eu nu ştiu dacă s-a greşit cu ceva. Dacă nu se înscrie nimeni la concurs până în data de 12 octombrie, o să revenim şi o să reducem perioada de vechime”, a declarat Ioan Chiciudean, pe vremea când se afla la conducerea Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: