Redactia.ro

Cât câștigă un ospătar în România. Salariul pentru începători și profesioniști

GALERIE FOTO (2) Cât câștigă un ospătar în România. Salariul pentru începători și profesioniști

Cât câștigă un ospătar în România. Salariul pentru începători și profesioniști. În ultimul timp, patronatele din industria ospitalității se plând din ce în ce mai mult de criza de forță de muncă cu care se confruntă.

Cât câștigă un ospătar în România. Salariul pentru începători și profesioniști

Patronii din turism și-au amânat planurile de extindere din cauza lipsei de personal. Parția, problema este adevărată, pentru că exodul de forță de muncă, este foarte mare.

Patronatele din turism susține că toată vina o au guvernanți, dar aceștia au și ei partea lor de vină, deoarece salariul pe care îl oferă personalului este foarte mic.

Așadar, angajații din ospitalitatea sunt printre cei mai prost plătiți angajați din România. Veniturile angajaților din industria ospitalității sunt formate dintr-o componentă fixă. Mai exact,dintr-un salariu lunar fix, apropiat de nivelul salariului minim și o componentă variabilă, formată din bacșișurile pe care aceștia le primesc de la clienți în funcție de nivelul calității serviciilor pe care le-au oferit.

Salariul unui ospătar din România

Conform unui rezultat al sondajului OLX, angajații din industria ospitalității care au răspuns la chestionar au venituri fixe lunare care variază între 1.300 de lei net pe lună și 1.100 de euro pe lună, cu o valoare mediană de 2.200 de lei net lunar.

Recompensele financiare oferite de către clienți după ce aceștia evaluează calitatea serviciilor oferite de angajații din HoReCa, aceasta variază între zero lei.

Datele rezultate în urma cercetării OLX dedicate industriei HoReCa sunt, de altfel, în oglindă cu informațiile oficiale, de la Institutul Național de Statistică.

Astfel, potrivit datelor INS, în luna mai 2019 câștigul salarial mediu din sectorul ”hoteluri și restaurante” a fost de 1.794 de lei net pe lună. Spre comparație, salariul minim pe economie în 2018 are o valoare netă de 1.263 de lei net pe lună.

Citeste si:Mărturisirea halucinantă! Ce spune vecina despre modul în care a găsit-o pe Cristina Țopescu fără suflare

Loading...