Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă cazarea la munte și la mare. Câți bani vor scoste românii după 15 mai, dacă vor o vacanță

Cât costă cazarea la munte și la mare. Câți bani vor scoste românii după 15 mai, dacă vor o vacanță

După ce au fost anunțate noi măsuri de relaxare a restricțiilor, românii deja își fac planuri pentru vacanță. Care vor fi prețurile pentru cazare la munte și la mare.

Un site pentru rezervări, travelminit.ro, anunță că au crescut deja căutările pentru cazări la hoteluri și pensiuni. Imediat după ce a fost anunțată posibila ieșire din starea de urgență, căutările pe această platformă au crescut cu 30%.

„Pe fondul veştilor pozitive din ultimele zile, căutările de cazare la hotelurile şi pensiunile din România au crescut cu până la 30% în ultima săptămână, comparativ cu săptămâna anterioară, anunţă platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro. În egală măsură, şi numărul rezervărilor a crescut cu câteva procente zilele acestea, fiind rezervări făcute pentru a doua jumătate a lunii mai, iar forma de plată preferată au fost tichetele de vacanţă”, arată platforma într-un comunicat.

Cât vor costa cazările din 15 mai

Se pare că românii se orientează totuși spre cazări mai mici, în zone izolate, alegând apartamentele și vilele de închiriat.

Ce trebuie să știe românii este că se deschid hotelurile, dar nu și restaurantele. Astfel că cei care vor sa plece din localitate, trebuie să găsească soluții pentru a se alimenta.

Contactați de ziare.com, mai mulți hotelieri spun că nu ai înțeles exact ce au de făcut. Așa că unii au decis să redeschidă activitatea din 15 mai, dar fără restaurant, iar alții încă amână până la noi directive.

„Pentru noi, legea n-a prea fost clara. S-a vorbit acolo despre ce nu aveau voie sa faca hotelurile cu restaurant. Ceea ce noi nu suntem. De deschis, noi deschidem. De fapt, suntem deschisi si acum. Dar momentan oamenii nu pot veni…

Restaurant nu avem. Dar sunt si restaurante care livreaza. Si banuiesc ca dupa data de 15 vor fi si mai multe care vor presta astfel de servicii.

Sunati mai atunci, mai aproape (de ridicarea starii de urgenta – n.red.). Acum, cine sa faca rezevrari daca oamenii nici nu stiu ce va fi?”

, a spus proprietarul unei pensiuni din Sinaia, citat de ziare.com.

Se reduc prețurile pentru cazare? În Bulgaria deja au scăzut

Dacă vom adopta modelul vecinilor noștri bulgari, ne putem aștepta la reduceri ale tarifelor la cazări în vara lui 2020.

“47% dintre hotelurile din Bulgaria spun că vor reduce prețurile în perioada estivală. Există o concurență foarte dură. Vom vedea diferite strategii de marketing și șiretlicuri”,

a declarat Rumen Draganov, de la Institutul pentru Analize și Strategii din Turism.

Este posibil ca prețurile la cazare să scadă, pentru ca hotelierii sa atragă turiști care să amortizeze pierderile din cele 2 luni de izolare.

Secretarul de stat Razvan Pirjol din cadrul ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri a explicat pentru Ziare.com ca detaliile cu privire la condițiile de deplasare, de cazare și de masa pentru turisti inca s-au fost inca definitivate. Astfel că românii ar trebui sa mai aiba răbdare.

Așadar, deocamdată, putem doar spera că din data de 15 ani vom putea vedea muntele și marea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini