Redactia.ro
Home » Știri » Restaurantele nu se deschid dupa 15 mai. Ce măsuri au pregătit patronii

Restaurantele nu se deschid dupa 15 mai. Ce măsuri au pregătit patronii

Deschiderea restaurantelor

Premierul Ludovic Orban a precizat miercuri că restaurantele nu se vor deschise după 15 mai, chiar dacă unele restricții se vor relaxa. Potrivit acestuia, restaurantele se află printre zonele cu cel mai mare risc de infectare cu coronavirus. Totodată, patronii HoReca sunt de părere că terasele în aer liber ar trebuie să se deschidă în 1 iunie.

Restaurantele vor rămâne închise după 15 mai

Prim-ministrul, Ludovic Orban a declarat miercuri că restaurantele vor rămâne închise și după data de 15 mai, chiar dacă unele restricții luate de autorități vor fi relaxate. În ceea ce privește redeschiderea hotelurilor, acesta a precizat că vor fi deschise în condițiile respectării anumitor reguli.

Astăzi voi asculta punctele de vedere ale reprezentanților HoReCa. În analiza de risc epidemiologic, restaurantele, în special cele din spații închise, sunt printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic. După data de 15 mai, ele nu vor fi deschise”, a spus Orban.

Trei etape de deschidere a restaurantelor și teraselor

Pe de altă parte, președintele unei asociații patronale din industria restaurantelor a declarat că reprezentanții HoReca au prezentat un plan de deschidere a restaurantelor în trei etape, și anume 15 mai, 1 iunie și 15 iunie.

Cu prima etapă, se pare că premierul României nu a fost de acord cu aceasta, iar 1 iunie s-ar putea să fie data la care se vor deschide terasele în aer liber.

Iar din 15 iunie se așteaptă să se deschidă 50% din capacitatea de interior a restaurantelor.

Totodată, Petrescu menționează că sunt impuse anumite condiții în care ar putea fi deschise terasele în aer liber. Acestea sunt distanța dintre mese să fie de cel puțin doi metri, iar angajații să poarte măști și mănuși de protecție.

Mai mult, președintele asociației a adăugat că va fi luată temperatura la intrarea în restaurant ca să sporească încrederea clienților pentru a mai reveni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: