Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă, de fapt, să devii pilot de avion

Cât costă, de fapt, să devii pilot de avion

Cât costă, de fapt, să devii pilot de avion

Companiile de zbor devin din ce în ce mai cunoscute în România, iar nevoia de piloți la nivel mondial este una foarte mare.

Pentru a deveni pilot nu este deloc simplu, dar această meserie este provocatoare care aduce beneficii pe plan financiar.

Cât costă, de fapt, să devii pilot de avion

Drumul unui tânăr care vrea să devină pilot este unul anevoios și plin de greutăți. În România sunt puține școli de aviație. Acestea sunt Carpatair Flight Training din Timișoara, Școala Superioară de Aviație și alte câteba școli private.

Totodată, pe lângă faptul că începutul este unul greu, costurile sunt pe măsură. Mai exact, la Școala de Superioară de Aviație, o persoană care vrea să devină pilot trebuie să plătească 43.325 de euro.

Așadar, specialiștii le recomandă părinților să își înscrie copii la astfel de cursuri încă de la 16 ani, pentru că vor asimila cu ușurință cunoștințele.

Recomand părinților să își ducă copilul încă de la 16 ani la cursul de planorism și, ulterior, să urmeze cursurile pentru pilot, vreau să evidențiez faptul că e foarte multă informație de acumulat la nivel teoretic„, informează managerul de operațiuni de la Cruiser Aviation România.

Ce salariu câștigă un pilot în țara noastră?

Deși, drumul de a deveni pilot poate fi foarte greu și plin de provocări, salariul unui pilot nu este atât de mare pe cât se zvonește.

Conform lui Gabriel Oniga,manager de operațiuni la Cruiser Aviation România, un pilot first officer câștigă undeva la 2.500 și 3.500 de euro pe lună. Iar diferența între salariile piloților de la companiile low cost și salariile celor de la companiile de linie este una majoră.

E o diferență majoră între salariile piloților de la companiile low cost si salariile celor de la companiile de linie. La companiile mari la care ne uităm cu admirație gen Lufthansa, Swiss, KLM noi, nefiind atenți, nu observăm că ele sunt companii de stat, au sindicate foarte puternice”, a explicat acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini