Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă dentistul în România? Este destul de scump să ai grijă de sănătatea dentară

Cât costă dentistul în România? Este destul de scump să ai grijă de sănătatea dentară

Cât costă dentistul în România

Cea mai frecventă întrebare care le este adresată medicilor dentiști este: „Cât costă un implant dentar?”. Prețul acestei proceduri variază în funcție de mai mulți factori, iar astăzi vom vorbi despre șase dintre ei.

Cât costă dentistul în România? Ce stabilește prețul

1) experiența
2) brand-ul implantului
3) locația
4) radiografiile necesare
5) materialele
6) dotările

Preț dentist România. Cum variază costul unui implant?

Aproximativ 45% din prețul implantului este dat de experiența medicului stomatolog care îl realizează. Acest procent depinde de numărul de implanturi făcute de medicul pe care îl alegeți și de multe ori, chiar de colaborarea medicului cu furnizorii lui. Odată cu experiența acumulată, un medic poate să mențină un preț convenabil pentru client și totodată să aibă un număr mare de intervenții pe zi, pentru că își poate calcula timpul într-un mod eficient. Având în vedere toate acestea, un implant poate costa în medie 500 de euro și să fie de bună calitate sau dacă alegem un implant de tip premium, acesta poate ajunge la 750 de euro.

30% din prețul implantului se bazează pe brand-ul de la care este acesta și costurile pe care le stabilește fiecare producător. Marca implantului este foarte importantă. Există trei tipuri de implanturi și anume: implant premium, standard și low cost. Implanturile de tip premium se diferențiază prin precizia cu care sunt realizate și prin faptul că fabricile care le produc, o fac de zeci de ani. Prețul unui implant de tip premium este cuprins între 750 și 1200 de euro. Implanturile standard au prețuri mai accesibile, dar cu grijă și pricepere se pot obține rezultate la fel de bune ca în cazul implanturilor premium.

Când vine vorba despre implanturile low cost, nu trebuie să mergem pe idei preconcepute. Acestea pot fi benefice pentru problemele dentare pe care le aveți, asta depinde de fiecare organism în parte. O idee de reținut în ceea ce privește aceste implanturi este că după ce plătiți o sumă mai mică de bani pentru achiziționarea lor, ulterior veți fi nevoiți să mai cheltuiți alți bani pentru diverse facilități ( vindecare, transfer etc ).

Locația influențează prețul uni implant într-un procent de 5%. Dacă vă veți duce la un cabinet stomatologic din centrul Bucureștiului, veți plăti un preț, iar dacă veți alege un cabinet stomatologic de la periferie, prețul va fi diferit. Depinde de fiecare stomatolog în parte dacă ține cont de acest factor sau nu.

Este foarte important să avem radiografiile făcute înainte să se înceapă procedurile pentru implant. Procentul acestora din preț este de 8%. Fiecare om are anumite particularități ale dinților care se măsoară în mm și implanturile sunt realizate de asemenea, în diverse mărimi. O singură discrepanță, de un mm chiar, între implant și dinte poate duce la o operație nereușită. Astfel, ca să obținem un rezultat bun, trebuie să ținem cont de ce ne arată radiografiile.

Materialele reprezintă 8% din prețul implantului, dar acest procent poate crește. Dacă ați avut intervenții dentare, este posibil să fie nevoie de anumite produse care să vă trateze locul sau locurile respective, iar pentru asta, prețul poate crește. Zonele trebuie refăcute în funcție de intervențiile care au avut loc, iar în aceste situații, implantul ieftin este de evitat.

Ultimul factor de care depinde costul unui implant este dotarea cabinetului dentar pe care îl alegem. Este obligatoriu ca echipamentele să fie moderne pentru precizia de care este nevoie în acest tip de intervenții. Procentul pe care îl are în cost acest aspect este de 4%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: