Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cât costă nunțile în România? Te costă o mică avere

Cât costă nunțile în România? Te costă o mică avere

GALERIE FOTO (2) Cât costă nunțile

Vă pregătiți să spuneți „da” în curând și nu știți de unde să începeți cu pregătirile și de ce sume aveți nevoie ca totul să iasă exact așa cum vă imaginați?

Noi vă venim în ajutor și vă povestim care sunt costurile unei nunți „ca la carte” în România, pentru că știm că, atunci când vine vorba de petreceri, românii tind să fie cei mai extravaganți.

Cum se planifică nunțile în România?

Cuplurile care decid că sunt pregătite pentru pasul cel mare au, în medie, undeva între un an-un an și câteva luni la dispoziție să planifice în detaliu marele eveniment.

Un raport din 2019 arată că elementele principale în planificarea unei nunți constau în fotografii (90%), în locația în care se va desfășura evenimentul (84%), în vestimentația pentru nuntă și look-ul mirilor (80%), în tortul de nuntă (76%), în flori (74%) și în muzica pe care o vor asculta și pe care se vor distra invitații (72%).

În ceea ce privește implicarea zilnică în planificarea nunții, viitorii miri alocă între 1 și 2 ore în fiecare zi pentru a pune la punct toate detaliile.

Care sunt costurile unei nunți în România?

Dacă nu punem la socoteală locația și meniul, pentru o nuntă la noi în țară trebuie să scoatem din buzunar o sumă cuprinsă între 6.000 și 10.000 de euro, iar, dacă sunteți tineri, există posibilitatea de a vă lăsa purtați de val și de a cheltui cu aproape 30% mai mult decât ați decis inițial pe anumite detalii care credeți că v-ar face nunta să fie perfectă.

Se pare că mirii au început să acorde mai multă atenție bugetului, deoarece ei sunt, de cele mai multe ori, cei care suportă toate cheltuielile.

Haideți să vedem cum este alocat bugetul pentru nunțile din România!

Rochia de mireasă ajunge să coste, în medie, între 1.000 și 2.000 euro, însă există și mirese care sunt dispuse să plătească mult mai mult pentru a avea în ziua nunții rochia mult visată.

În ceea ce privește mirii, aceștia sunt dispuși să scoată din buzunare sume cuprinse între 2.500 și 3.500 lei pentru costum, dar această sumă poate fi depășită dacă își doresc ținute de o calitate cât mai ridicată.

Pantofii de nuntă costă undeva la 500 lei.

Verighetele, simbolul acestui eveniment, îi determină pe miri să plătească sume care ajung chiar și la 1.000 euro, întrucât aceștia vor design-uri cât mai unicate și mai ieșite din comun.

Când vorbim despre detaliile care fac nunta să fie completă, vorbim despre sume care se încadrează între 5-9 lei pentru invitațiile de nuntă, 6-10 lei pentru mărturii, aproximativ 1.000 lei pentru hairstyle și make-up, 1.500-2.000 euro pentru aranjamentele florale, 70-150 euro pentru meniu și 3.000-4.000 euro pentru fotograf, cabină foto și formație.

Așa că, dacă urmează să spuneți „da”, luați-vă carnețelele și începeți să planificați și să calculați bugetul.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: