Redactia.ro
Home » Știri » Locuri puține în căminele studențești. Cât costă o cameră la cămin

Locuri puține în căminele studențești. Cât costă o cameră la cămin

Locuri puține în căminele studențești. Cât costă o cameră la cămin

Cât costă o cameră la cămin. Agitație mare în căminele studențești din toată țara. Deși camerele sunt pregătite pentru studenți, locurile de cazare sunt insuficiente.

Locuri puține în căminele studențești. Cât costă o cameră la cămin

Anul universitar se apropie și mulți studenți vor căuta cazare în căminele studențești. Însă o problemă destul de gravă există în căminele studențești. Deși camerele sunt pregătite, locurile de cazare sunt insuficiente. Doar cei care au încheiat anul anterior cu medie mare vor locui în camerele studențești. Un loc în cămin costă între 100 și 450 de lei, iar asta se datorează subvenției de la stat. Iar cei care vor sta cu chirie, vor plăti cel puțin 200 de euro lunar.

În Timișoara, 5.000 de studenți ai Universității de Vest din Timișoara au depus cereri pentru a locui în cămin. Însă în acest an  sunt disponibile doar 3.000 de locuri. În schimb la Universitatea Politehnică din Timișoara, sunt disponibile 6.000 de locuri de cazare. Restul studențilot pot fi repartizați la alte universități.

Studenții cu chirie vor plăti mult mai mult

Studenții care nu primesc loc în căminele de stat, unde plătesc între 100 și 300 de lei lunar, vor merge la căminele private sau își închiriează o locuință, ceea ce înseamnă că aceștia vor cheltui mult mai mult. În lunile august și septembrie, chiriile cresc cu 20-30%. În Timișoara, o garsonieră în complexul studențesc se închiriează cu 220 de euro. Un apartament cu două camere poate ajunge și la 300 de euro.

În Iași, cele 4 universități au peste 17.000 locuri de cazare. O cameră cu baie proprie costă 250 de lei pe lună, în schimb o cameră cu baie comună, costă 150 de lei. Cu toate acestea, locurile sunt insuficiente, iar studentii care au avut ghinion, stau cu chirie. Potrivit agenților imobiliari, prețurile încep de la 200 de euro în zonele mai îndepăratet, iar apartementele în zona centrală încep de la 350 până la 600 de euro.

În Cluj. sunt 5.000 de locuri la Universitatea Babeș Bolyai, iar prețurile încep de la 100 de lei și pot ajunge până la 450 de lei. Însă, condițiile de trai sunt ca la hotel.

Citeste si:Anunț Metrorex: Elevii și studenții vor avea mai multe casierii la metrou