Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă o cununie religioasă, un botez sau o înmormântare. Mitropolia Olteniei a impus noi tarife

Cât costă o cununie religioasă, un botez sau o înmormântare. Mitropolia Olteniei a impus noi tarife

GALERIE FOTO (2) Cât costă o cununie religioasă, un botez sau o înmormântare. Mitropolia Olteniei a impus noi tarife

Prețurile au crescut în toate domeniile în ultima perioadă și sunt tot mai greu de suportat. Autoritățile caută tot mai multe metode prin care să le ușureze traitul românilor, iar acum s-au gândit să ia măsuri și în ceea ce privește taxele de înmormântare, botez și nuntă. Vezi ce a decis Mitropolia Olteniei și unde devine obligatorie măsura.

Taxele la biserică, plafonate

În ultima vreme, românii acuză prețurile mult prea mari din toate punctele de vedere, fie că vorbim despre alimente, combustibil sau alte servicii. Aflăm acum că Biserica a decis să le vină în ajutor și a stabilit o plafonare a costurilor pe care le suportă un om când vine vorba despre Casa Domnului. Mai exact, Mitropolia Olteniei a impus un plafon pentru taxele de înmormântare, botez și nuntă.

Forul Bisericesc a avut o ședință în luna martie, în urma căreia s-a stabilit un plafon financiar pentru nuntă, botez și înmormântare. Astfel, a fost înfăptuit un document în care sunt precizate prețurile maxime pentru acest servicii. Se spune că aceste plăți sunt datoria credincioșilor față de preotul și biserica la care apelează pentru a-și face treaba, fie că vorbim despre un eveniment fericit precum nunta sau altul trist.

Mai exact, oltenii vor plăti pentru o cununie religioasă o sumă maximă de 600 de lei, în timp ce o înmormântare sau un botez costă acum cel mult 500 de lei. O sumă clară s-a stabilit și pentru pomenirea de 6 săptămâni, respectiv 40 de zile, una dintre cele mai importante după trecerea în neființă a unui om. Dacă ai bani, achiți la înmormântare și costul pentru parastas. Astfel, preotul primește din partea familiei unei persoane decedate nu mai puțin de 1000 de lei (500 lei+500 lei).

Decizia a fost luată în Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei și este complet obligatorie pentru toate lăcașurile de cult din zonă. Documentul oficial a ajuns la bisericile din zonă, astfel încât slujitorii lui Dumnezeu să știe ce tarife să aplice exact. Prețurile nu sunt deloc unele mici, comparativ cu anii trecuți, dar există siguranța că acestea nu vor mai putea crește până în anul 2024, când ar putea apărea noi modificări în acest sens.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini