Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă o porție de hamsii la mare. Prețurile s-au dublat față de anii trecuți

Cât costă o porție de hamsii la mare. Prețurile s-au dublat față de anii trecuți

hamsii

În fiecare an, mii de români iau cu asalt stațiunile de pe litoral pentru a sărăbători ziua de 1 Mai. Sumele pe care le scot din buzunare pentru a petrece câteva zile de neuitat la mare nu sunt deloc mici. Iată cât trebuie să plătască turiștii pentru o porție de hamsii!

Cât costă o porție de hamsii pe litoral

Scumpirile sunt evidente și dacă analizăm prețurile de anul acesta comparativ cu cele de anii trecuți. O porție de hamsii a ajuns să coste dublu față de anii anteriori, însă acest lucru nu-i va împiedica pe turiști să-și delecteze pupilele gustative. Prețurile din acest an nu sunt unele mici.

În prezent, hotelierii și proprietarii de restaurante se confruntă cu costuri mai mari decât în anii precedenți. În timp ce mulți dintre aceștia au pus anterior aceste cheltuieli suplimentare pe seama pandemiei COVID-19, acum există o tendință de a atribui aceste costuri conflictului dintre Rusia și Ucraina. Începând cu 1 Mai, cei din industria turismului au majorat tarifele pentru a compensa pierderile majore suferite în urma pandemiei. Cu toate acestea, indiferent de banii pe care trebuie să-i scoată din buzunar, românii sunt dornici de distracție.

În ceea ce privește prețul hamsiilor, la unul dintre cele mai populare restaurante din Agigea, o porție de hamsii de 200 de grame costă cel puțin 25 de lei. Acest preț include și mujdeiul.

Cât costă o porție de hamsii în Constanța

Cu toate acestea, există și prețuri mai mari impuse pentru acest preparat în alte restaurante din zonă. De exemplu, un alt restaurant din aceeași zonă oferă hamsii cu mujdei, lămâie și mămăligă pe plită la un preț de 36 de lei pentru o porție de 200 de grame.

În plus, în Constanța, în zona Delfinariului, un restaurant popular oferă aceleași hamsii de la Marea Neagră cu mix de salate, mujdei, lămâie și mămăligă la un preț de 35 de lei pentru o porție de 200 de grame.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: