Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă o porție de sarmale cu mămăliguță în restaurantul celebrului chef Cătălin Scărlătescu din București. Care e rețeta sarmalelor lui Scărlătescu

Cât costă o porție de sarmale cu mămăliguță în restaurantul celebrului chef Cătălin Scărlătescu din București. Care e rețeta sarmalelor lui Scărlătescu

Cât costă o porție de sarmale cu mămăliguță în restaurantul celebrului chef Cătălin Scărlătescu din București. Care e rețeta sarmalelor lui Scărlătescu

Iată cât costă o porție de sarmale cu mămăliguță în restaurantul celebrului chef Cătălin Scărlătescu din București.

Cât costă o porție de sarmale cu mămăliguță în restaurantul celebrului chef Cătălin Scărlătescu din București. Care e rețeta sarmalelor lui Scărlătescu

Sarmalele sunt extrem de cerute de români în această perioadă, iar cei care nu le primesc de la rude, nu au timp sau nu vor să le prepare la ei acasă, pot merge într-un restaurant sau le pot comanda la domiciliu, sau le achiziționează direct din magazine.

Chef Cătălin Scărlătescu are în meniul restaurantului lui din București sarmale cu mămăliguță. O porție de sarmale cu mămăliguţă costă 24 de lei și probabil sunt și delicioase, mai ales că sunt gătite după rețeta unui bucătar atât de apreciat și îndrăgit, potrivit gandul.ro.

Rețeta sarmalelor lui Chef Cătălin Scărlătescu

Iată rețeta sarmalelor lui Scărlătescu. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente pentru acest preparat delicios:

  • 2 kg ceapă
  • 4 kg de carne tocată de porc
  • 500 gr orez
  • 40 gr piper
  • 11 gr/kg sare
  • 1 bucată de afumătură
  • bulion
  • varză murată

„Începem prin a toca ceapa mărunt, după care o călim până prinde o culoare uşor aurie şi o lăsăm puţin la răcit. Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper.

Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a spus chef Scărlătescu.

Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale.

Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor, potrivit Antena 3 CNN. Sarmalele trebuie fierte în jur de patru ore.

Cât costă o porție de sarmale cu mămăliguță în restaurantul celebrului chef Cătălin Scărlătescu din București. Care e rețeta sarmalelor lui Scărlătescu
Foto: preluare forbes.ro
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: