Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă să schimbi cauciucurile de iarnă în 2023. Au fost cozi infernale la vulcanizare

Cât costă să schimbi cauciucurile de iarnă în 2023. Au fost cozi infernale la vulcanizare

anvelope

În ultimele zile, evoluția nefavorabilă a condițiilor meteorologice a pus la încercare șoferii din întreaga țară, impunând necesitatea schimbării anvelopelor pentru a face față condițiilor de iarnă aspre. Cozile la vulcanizări s-au înmulțit, reflectând dorința generală de a rămâne în siguranță pe șoselele acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă a fost instituită prin Ordonanța Guvernului nr. 5/2011, care a modificat și completat Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Această prevedere legală este menită să asigure siguranța pe drumurile publice în sezonul rece și să reducă riscul de accidente cauzate de condițiile meteorologice nefavorabile.

Când se schimbă cauciucurile de iarnă

Un aspect notabil al schimbării anvelopelor de iarnă îl constituie momentul în care șoferii decid să facă această tranziție. Unii au fost precauți și au efectuat schimbarea încă din luna noiembrie pentru a evita sancțiunile financiare impuse de neconformarea la regulile de circulație. Pe de altă parte, există șoferi care au amânat această sarcină esențială până în ultimul moment, punându-se astfel în situația de a se confrunta cu cozile lungi de la vulcanizări, în special în nordul țării.

Cozile de la vulcanizări sunt un fenomen obișnuit în această perioadă a anului, iar așteptarea la rând poate ajunge chiar și la două ore, mai ales în absența unei programări prealabile. Un alt aspect care contribuie la aglomerația din aceste locații este faptul că unii șoferi cumpără anvelopele direct de la vulcanizare, fără a le avea pregătite dinainte.

Cât costă să schimbi cauciucurile de iarnă

Un alt factor important de luat în considerare în această perioadă este costul asociat schimbării anvelopelor. Prețurile la vulcanizări pentru montarea anvelopelor de iarnă variază, iar aceste costuri pot afecta semnificativ bugetul unui șofer. Montajul pentru o roată la un automobil se situează în jurul sumei de 50 de lei, în timp ce pentru un SUV, aceasta poate ajunge la aproximativ 60 de lei.

Cu toate acestea, este important să se menționeze că toate costurile pot crește în funcție de specificul fiecărei vulcanizări și de tipul de jante de la mașină. De exemplu, pentru jantele cu dimensiunile 15, 17 sau 19, costul final al schimbării anvelopelor poate atinge chiar și suma de 350 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: