Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cât costă statueta de la Oscar și de ce e dorită de toată lumea

Cât costă statueta de la Oscar și de ce e dorită de toată lumea

Ce preț are statueta de la Oscar?!

Premiile Oscar, cunoscute oficial sub numele de Premiile de Merit ale Academiei, reprezintă unele dintre cele mai prestigioase și prețioase distincții din industria cinematografică. Decernate anual de Academia de Arte și Științe Cinematografice din Statele Unite, aceste premii onorează excelența în realizările cinematografice. Statueta Oscar, un simbol iconic al acestor premii, are o poveste fascinantă și semnificații profunde.

Designul și semnificația statuetei

Statueta Oscar a fost concepută de Cedric Gibbons, directorul artistic al Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), și reprezintă un cavaler care stă pe o rolă de film cu cinci brațe, simbolizând cele cinci categorii originale ale Academiei: actori, regizori, producători, tehnicieni și scenariști. Cavalerul ține în mână o sabie de cruciat, semnificând lupta pentru excelență în industria cinematografică. Fabricată dintr-un aliaj de bronz placat cu aur de 24K, statueta are o înălțime de 34 cm și cântărește aproximativ 4 kg.

Deși oficial se numește Premiul de Merit al Academiei, statueta este popular cunoscută sub numele de „Oscar”. Există mai multe teorii privind originea acestei porecle, dar cea mai populară este legată de Margaret Herrick, o bibliotecară (mai târziu director) a Academiei, care ar fi spus că statueta îi amintește de unchiul ei Oscar. Porecla a câștigat popularitate și a fost adoptată oficial de Academie în 1939.

Valoarea Statuetei

Deși valoarea materială a statuetei Oscar, datorată conținutului său de aur, poate fi estimată la peste 400 de dolari, valoarea simbolică și prestigiul asociat cu aceasta sunt incomensurabile. Statueta însăși este concepută să fie neprețuită; conform regulilor Academiei, câștigătorii și moștenitorii lor nu pot vinde statuetele fără a le oferi mai întâi Academiei la un preț nominal de 1 dolar, asigurând astfel că acestea rămân simboluri ale realizărilor cinematografice, mai degrabă decât obiecte de comerț.

Primul actor care a primit un Oscar a fost Emil Jannings, pentru rolurile sale din filmele „The Last Command” și „The Way of All Flesh”, în cadrul primei ceremonii de decernare a premiilor Oscar, pe 16 mai 1929. De atunci, statueta Oscar a continuat să fie un simbol al excelenței în industria cinematografică, recunoscând realizările notabile în diverse categorii, de la regie și actorie, până la scenariu, efecte vizuale și coloană sonoră.

Premiile Oscar rămân un punct culminant al calendarului industriei de film, aducând împreună cei mai talentați și inovatori creatori de film pentru a celebra arta și știința cinematografiei. Prin designul său semnificativ și istoria bogată, statueta Oscar continuă să inspire și să onoreze excelența în lumea cinematografiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: