Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă un brad natural cu două săptămâni înainte de Crăciun. Prețurile au crescut față de anul trecut

Cât costă un brad natural cu două săptămâni înainte de Crăciun. Prețurile au crescut față de anul trecut

brad

Anul acesta este unul al scumpirilor. S-au scumpit toate, începând cu carburanții, gazele, energia electrică, alimentele, cele mai multe dintre servicii, astfel că nici brazii de Crăciun n-au fost ocoliți de scumpiri.

Prețul brazilor se anunță a fi dublu față de cel de anul trecut. Este posibil ca prețurile să mai scadă în apropiere de Crăciun, măsură adoptată de mulți comercianți pentru a nu rămâne cu ei pe stoc.

Preț aproape dublu pentru brazi, față de anul trecut

Românii care preferă ca de sărbători să simtă miros de brad în casă trebuie să știe că multe magazine au scos la vânzare brazi la ghiveci, dar şi brazi tăiaţi. Dar aceștia se vând cu un preț pe măsură.

Magazinele Dedeman au expus  brazii de Crăciun la vânzare în curte, iar preţurile sunt destul de piperate şi mult mai mari decât de Crăciunul 2021.

Un brad normandian, din specia Abies Nordmanniana, la ghiveci, care are o înălţime între 125 și 150 de cm, diametru 24 cm, costă 145.99 lei bucata. Un brad de la Dedeman, din aceiași specie menționată mai sus, în ghiveci, dar cu înălţimea cuprinsă între 150 – 175 cm, costă 161 lei bucata.

În Leroy Merlin sau Brico Depot, ploieștenii pot găsi brazi pe gustul lor, destul de încărcați. Prețurile pornesc de la suma de 32 sau 35 de lei cei cu aproximativ 1 metru înălțime.

Brazii tăiați, mai ieftini decât cei în ghiveci

În funcție de înălțime și de cât de stufoși sunt, prețurile cresc și pot ajunge până la cel mult 180-200 de lei. De asemenea, de aici pot fi cumpărați și brazi în ghivece. Prețurile oscilează între 100 și 150 de lei.

Brazi de Crăciun pot fi cumpărați și de la târgurile deschise la Kaufland sau Carrefour. Aici prețurile pornesc de la 79 de lei pentru un pom în ghiceci de cca 1 m înălțime. Românii pot opta și pentru brazii tăiați. Aici, prețurile pornesc de la 120 de lei pentru brazi naturali cu înălțimea de aproximativ 2 metri. Pentru cei cu înălțimea de 2 metri și jumătate, prețurile ajung la cel mult 150 de lei, scrie cancan.ro.

În magazine, atât brazii tăiaţi cât şi cei în ghivece ajung de două ori mai scumpi decât în pepinieră. Şi asta pentru că la preţ se adaugă taxele de transport şi adaosul comercial. Pentru cei prietenoşi cu natura, au apărut brazii artificiali, făcuţi din materiale rezistente şi sustenabile. Prețurile acestora variază în funcție de desimea crengilor și înălțimea lor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: