Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă un divorţ la notar în România. Ce avantaje sunt

Cât costă un divorţ la notar în România. Ce avantaje sunt

Cât costă un divorţ la notar în România. Ce avantaje sunt

Cât costă un divorţ la notar în România și ce avantaje sunt, pentru că mulți români par să prefere acest tip de divorț.

Cât costă un divorţ la notar în România. Ce avantaje sunt

Căsnicia nu mai reprezintă o prioritate, în general, în țara noastră, iar ultimele date ale recensământului din România arată exact asta. Doar jumătate dintre români sunt căsătoriți. Rata divorțurilor este ridicată în special în București, unde cel puțin un cuplu din 10 a divorțat. Situația este similară în județele Cluj și Timiș.

„În mediul urban, în ultimii zece ani, divorțul a început să apară între 1 și 3 ani. Divorțul apare mai des și pentru că site-urile de socializare ne crează falsa idee că oricând ne putem găsi un partener care să ne placă”, a spus Constantin Cornea, terapeut de cuplu, potrivit Digi24.

Tot mai mulţi români decid să divorţeze la notar, pentru că sunt multe avantaje. E simplu și rapid. Procesul durează 30 de zile de la depunerea cererii de divorţ şi sunt necesare doar două întrevederi cu notarul public.

Ca acte necesare, pe lângă cererea de divorţ, partenerii de cuplu mai au de depus actele de identitate, certificatul de căsătorie în original emis de către autoritățile române şi o declarație notarială referitoare la ultima locuință comună.

În cazul în care soții au copii minori, pe lângă actele mai sus menționate, trebuie depuse şi certificatele de naştere ale minorilor, dar şi acordul prin care se stabileşte domiciliul minorului, programul de vizită şi suma de bani cu care contribuie părintele separat de minor, potrivit observatornews.ro.

Costul pentru un divorţ la notar variază de la un notar la altul. Preţul de pornire ar fi de circa 560 de lei plus TVA.

După ce au depus toate documentele, partenerii au la dispoziţie un termen de reflexie de 30 de zile. Dacă se răzgândesc în această perioadă de timp, divorțul nu mai are loc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: