Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă un kilogram de urzici în piață. Concurează cu prețul unui kilogram de carne de vită

Cât costă un kilogram de urzici în piață. Concurează cu prețul unui kilogram de carne de vită

Cât costă un kilogram de urzici în piață. Concurează cu prețul unui kilogram de carne de vită

Iată cât a ajuns să coste un kilogram de urzici în piață, preț care concurează cu prețul unui kilogram de carne de vită.

Cât costă un kilogram de urzici în piață. Concurează cu prețul unui kilogram de carne de vită

Urzicile sunt la mare căutare și destul de apreciate, în special pentru că sunt sănătoase. Au o concentraţie mare de carotenoide (provitamina A) cu acţiune regeneratoare a pielii şi a mucoaselor, de vitamine precum B2, C, K, de acizi (folic şi pantotenic), de flavonoizi, taninuri, uleiuri volatile, substanţe renumite pentru efectul tonic, cicatrizant şi antiinflamator.

Infuzia de urzică şi tinctura de urzică sunt recomandate pentru combaterea tensiunii arteriale şi a tahicardiilor, de pildă.

„Datorită proprietăţilor antianemice, remineralizante, hemostatice, antidiareice şi hipoglicemiante, urzica se foloseşte în tratarea unei game variate de afecţiuni. De la hipertensiune şi până la nivelul crescut al glucozei din sânge şi anemie”, a explicat Marian Grigore, specialist în apifitoterapie, potrivit adevarul.ro.

Totuși, românii cumpără urzici, chiar dacă prețul îi cam „ustură”. Un singur kilogram de urzici a ajuns să coste, în piață, 40 de lei, asta comparativ cu un kilogram de carne de vită, care costă 38 de lei, iar un kilogram de carne de porc se poate vinde și cu 24 de lei, arată observatornews.ro. Oricum, prețul urzicilor este mai mare decât cel afișat anul trecut, susțin unii.

„Este exagerat, în contextul în care anul trecut, cât erau? Cred că undeva la 25-30 de lei. Deci preţurile cresc de la zi la zi”, potrivit unui bărbat.

Urzica are numeroase beneficii: în artrită, astm, infecţii urinare, bronşite, pietre la rinichi, scleroza multiplă, sindrom premenstrual, reumatism, hemoroizi, dismenoree, dureri de cap, arteriale, problemele părului şi pentru detoxifierea organismului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: