Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă un test COVID-19 și cum îl poți face la cerere

Cât costă un test COVID-19 și cum îl poți face la cerere

Cât costă un test COVID-19 și cum îl poți face la cerere

În Bistrița se face teste pentru coronavirus la cerere. Potrivit unui anunț al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, doritorii pot face o programare telefonică și pot face testul care stabilește dacă o persoană este infectată cu COVID-19, pentru prețul de 290 de lei.

În cât timp vin rezultatele

Spitalul a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, și a adăugat că rezultatele sunt gata în 48 de la momentul testării, iar pentru a evita transportul pacientului la spital, rezultatele sunt trimise prin e-mail. Pentru recoltare, totuși, doritorii trebuie să se deplaseze la spital, unde probele sunt prevelate doar în două zile ale săptămânii: marțea și joia.

„Pentru a nu fi afectate serviciile de testare la cerere (capacitatea laboratorului SJUB fiind limitată, iar prioritizarea la testare se face în conformitate cu algoritmul aprobat de INSP) am încheiat un protocol cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, care va prelua probele care depăşesc capacitatea noastră de testare şi le va realiza la Institutul Imogen”, se arată pe pagina de Facebook a spitalului județean.

Test COVID-19 la cerere

Totuși, cazul Spitalului Județean este unul rar. Sunt puține unități spitalicești sau laboratoare care fac teste pentru coronavirus la cerere. Potrivit unui experiment făcut de Mediafax, din zece laboratoare care sunt specializate în așa ceva, doar unul face teste pentru depistarea coronavirusului la cerere.

„Nu, nu efectuăm testare la solicitarea pacienţilor, lucrăm doar probe aduse de cei de la DSP”, a fost răspunsul primit la una dintre încercări.

Cele mai multe dintre laboratoare au precizat că vor face teste pentru coronavirus abia după data de 15 mai. De altfel, având în vedere că în spațiul public circulă ideea că angajații companiilor vor fi supuși unor astfel de teste înainte de începerea muncii, laboratoarele precizează că pentru efectuarea acestor teste va fi nevoie de o trimitere de la un medic pentru.

Totuși, laboratorul care a precizat că face teste la cerere, a specificat că are la dispoziție doar teste de detectare a anticorpilor, ceea ce înseamnă că nu sunt atât de precise precum cele PCR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: