Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cât de bună este, de fapt, pasta de dinti cu cărbune

Cât de bună este, de fapt, pasta de dinti cu cărbune

GALERIE FOTO (2) Pasta de dinți cu cărbune

Cu siguranță ați auzit de pasta de dinți cu cărbune activ, care se presupune că are efecte miraculoase asupra danturii. Iată care este, de fapt, adevărul despre acesta!

Cât de bună e, de fapt, pasta de dinți cu cărbune activ

Medicii stomatologi sunt de părere că pasta de dinți cu cărbune activ nu este atât de bună preum se arată în reclame sau în marketing, în general. Deși unii consumatori ar fi tentați să creadă că aceasta face minuni pentru dinții lor și că îi vor albi precum un tratament profesional, iată că lucrurile nu stau chiar așa.

Pe piață sunt o mulțime de paste de dinți cu cărbune activ, care pretind că albesc dinții, datorită capacității cărbunelui activ de a absorbi toxinele. În realitate, dentiștii sunt de altă părere.

„Cărbunele activat poate avea multe beneficii pentru sănătate datorită capacității sale de a elimina toxinele dăunătoare din corp”, a declarat pentru HuffPost dr. Nicole Khalife, medic stomatolog din New York. Însă, aceasta a explicat că sunt trei pași pe care oricine trebuie să îi urmeze înainte de a folosi această pastă de dinți. Astfel, mai întâi ar trebui să vorbim cu dentistul nostru, apoi să fim siguri că folosim o pastă foarte fină, care să nu fie prea abrazivă, iar nu în ultimul rând, această pastă de dinți trebuie folosită doar o data pe lună, pentru că altfel ea poate deveni dăunătoare.

Pasta de dinți cu cărbune activ, bună pentru albire?

În schimb, iată părerea altui specialist:

„Cărbunele activat poate fi folosit ca supliment la periajul cu pastă de dinți obișnuită pentru persoanele care caută un zâmbet mai alb, dar nu poate fi folosit în locul acestuia. Pasta de dinți obișnuită ne oferă fluorura de care avem nevoie pentru a combate cariile dentare, deci este necesar să o păstrăm ca parte a unui regim zilnic”, spune Gregg Lituchy.

Tot acesta a explicat și că pasta de dinți cu cărbune activ este folositoare pentru eliminarea petelor de pe suprafața dintelui și nu pentru albire. Așadar, această pastă de dinți este bună pentru îndepărtarea petelor.

„Recomand o pastă de dinți cu cărbune pentru îndepărtarea petelor de suprafață, dar nu pentru albirea dinților. Este dificil să albim de fapt un dinte cu orice pastă de dinți, dar cei cu cărbune îndepărtează eficient petele de suprafață”, spune medicul dentist cosmetic Gregg Lituchy.

Specialiștii trag și un semnal de alarmă în ceea ce privește această pastă de dinți, cu cărbune activ. Aceștia au explicat că situația nue ste deloc roz în cazul persoanelor care au multe plombe, pentru că aceasta poate intra pe acolo și nu iese deloc ușor, au avertizat specialiștii. Totodată, un alt lucru dăunător este că acele particule de cărbune pot intra în gingii, ce pot fi iritate de ele.

„Atunci când este utilizat prea des la persoanele cu plombe, poate intra în ele și poate deveni dificil de ieșit. De asemenea, particulele de cărbune pot fi prinse în gingii și le pot irita”, a declarat pentru BBC dr. Joseph Greenwall-Cohen, coautor al studiului de la Universitatea din Manchester Dental School.

Atunci când cumpărați pastă de dinți, dați atenție culorii pătratului de pe tub

Pe fiecare tub există pătrate de diferite culori. Iată ce semnificație au:

–Pătratul verde indică faptul că la fabricare s-au utilizat componente naturale. Acest lucru este valabil și pentru produsele cosmetice.

–Pătratul albastru indică faptul că pasta conține atât componente naturale, cât și chimice.

–Pătratul roșu arată că pasta conține mai multe substanțe chimice. Este interzis să o înghițiți.

–Pătratul negru indică o compoziție ce conține doar chimicale. Acest tub este cel mai periculos dintre toate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: