Redactia.ro
Home » Stil de viață » Pasta de dinți pe bază de cărbune albește cu adevărat dinții?

Pasta de dinți pe bază de cărbune albește cu adevărat dinții?

Pasta de dinți pe bază de cărbune

Oamenii care vor un zâmbet mai alb ar putea apela la pastele de dinți cu cărbune, având în vedere afirmațiile de a fi „naturale”. Dar pasta de dinți cu cărbune albește cu adevărat dinții? Și face acest lucru în siguranță?

Răspunsul este complex. În timp ce pasta de dinți cu cărbune îți poate albi puțin zâmbetul, nu este cel mai bun agent de albire. De-a lungul timpului, cei care au urmărit să aibă un zâmbet alb perlat au folosit cărbune pentru igiena orală, însuși Hippocrate l-a recomandat colegilor săi greci, potrivit unui studiu din 1992, publicat în British Dental Journal.

Cum funcționează pasta de dinți cu cărbune

Mulți producători susțin că porii minusculi din cărbunele activ pot „detoxifica” gura și elimina petele din dinți. Un studiu din 2017 a pastelor de dinți pe bază de cărbune a constatat că 96% dintre pastele de dinți cu cărbune au beneficii de albire și 46% se lăudau cu capacitatea de detoxifiere a dinților.

Cu toate acestea, un studiu mic nu este o dovadă suficientă pentru a dovedi că acesta este un produs dentar eficient sau sigur. De fapt, mulți practicieni sunt îngrijorați de faptul că particulele abrazive ale cărbunelui obțin albirea prin eliminarea unui strat de smalț – suprafața exterioară dură a dinților care ajută la prevenirea cariilor – ceea ce poate deteriora dinții și îi face mai vulnerabili la îngălbenirea ulterioară.

Au fost analizate și spălăturile bucale cu acest produs, au examinat particulele de cărbune la microscop și au descoperit că aceste particule erau foarte ascuțite, ,,practic îți clătești gura cu pietre”. De asemenea, au avertizat că cărbunele conține cel puțin patru hidrocarburi care sunt recunoscute de guvernul din SUA ca fiind posibil cancerigene.

Unii oameni pot da în extreme, folosind produsele mai des decât este recomandat. În aceste cazuri, expunerea cronică ar putea fi iminentă, mai ales că toxicitatea acestora nu este testată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini