Redactia.ro
Home » Știri » Cât de mari sunt salariile în Olanda și câți bani ajunge să câștige un român acolo

Cât de mari sunt salariile în Olanda și câți bani ajunge să câștige un român acolo

olanda

Olanda este țara care își plătește angajații cel mai bine, după Luxemburg. Salariile de aici sunt foarte mari, salariul minim fiind de 1.615 euro. Totuși, sunt niște lucruri pe care trebuie să le ai în vedere dacă ți-ai dori să stai în Țara Lalelelor.

Olanda este o destinație căutată de muncitori pentru că este o țară în care sunt salariile sunt mari, drepturile angajaților sunt respectate, chiar dacă sunt străini, iar nivelul de trai este unul dintre cele mai ridicate din Europa.

Câți bani poți câștiga dacă pleci în Olanda

Salariul minim din Olanda este cel mai mare din Europa, după cel din Luxemburg, iar pentru cei care au peste 22 de ani, acesta ajunge la 1.615 euro pe lună. Sistemul de salarii din această țară se bazează pe vârsta angajatului. Astfel, cu cât ești mai în vârstă, cu atât vei primi mai mulți bani.

Românii pot merge să lucreze în Olanda atât timp cât au o carte de identitate valabilă. În Țara Lalelelor, există niște norme foarte riguroase privind protecția drepturilor angajaților. Astfel, statul verifică atent dacă normele de salarizare sunt respectate întocmai, dacă orele suplimentare sunt plătite de angajatori și dacă programul de muncă se încadrează în normele legii.

Ce trebuie să știi înainte de a te muta

În Olanda, orele suplimentare sunt plătite cu 125%, iar dacă programul jobului tău este în ture, atunci poți câștiga mai mult decât dacă ai avea orarul de muncă standard, de la 8 la 17.

Totuși, un lucru de care trebuie să ții cont dacă iei în considerare decizia de a te muta în Olanda, sau de a merge acolo să lucrezi periodic, trebuie să știi că acolo sistemul de calcul este unul diferit. Astfel, olandezii vorbeste despre salarii în cuantumul lor brut, iar salariul net nu este luat în considerare. Când ți se face o ofertă de job, să fii sigur că aceasta este în brut, iar banii cu care vei rămâne, de fapt, în mână sunt alții. Cei mai mulți bani din salariu merg către asigurările sociale. Este vorba de un procent de aproape 28%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: