Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cât de mult s-a scumpit cozonacul pentru Paştele 2023. De banii ăştia, îţi iei caviar!

Cât de mult s-a scumpit cozonacul pentru Paştele 2023. De banii ăştia, îţi iei caviar!

cozonacul

Cozonacul pentru Paştele 2023 s-a scumpit atât de mult, încât unii români au ajuns să-l cumpere la felie. După ce prețurile galopante au făcut gaură în bugetul românilor, iată că o nouă invenție românească stârnește controverse în rândul clienților.

Între 3 și 6 lei costă o felie de cozonac- cea mai nouă inveție apărută în pragul sărbătorilor Pascale. Sunt oameni care preferă aşa, deoarece preţurile pentru un cozonac întreg au explodat.

Cozonacul costă şi 200 lei

Prețul unui cozonac întreg diferă în funcție de aromă, umplutură și magazinul care îl vinde. Însă, pentru un cozonac de un kilogram, oamenii vor fi nevoiți să plătească prețuri care pornesc de la 90 lei și ajunge chiar și la 200 lei. Dar cozonacul la felie stârnește și un val de revoltă în rândul clienților.

„Doamne ferește, n-am auzit în viața mea. Și am atâția ani. Ce faci cu cozonacul la felie? Vai de capul meu. Mai rămâne să vândă pâinea la felie și așa știm că ne-am așezat cu toții”, a spus un client din piaţă.

De ce este un cozonac atât de scump?

Explicaţia este simplă: cozonacii s-au scumpit din cauză că ingredientele au preţuri „piperate”: zahărul s-a scumpit cu peste 60%, iar ouăle, laptele, făina și uleiul au înregistrat și ele creșteri de peste 30 de procente, astfel, cea mai accesibilă variantă pentru buzunarul românilor rămâne cozonacul la felie.

Cât te costă o vacanţă de Paşte 2023?

Pachetele care sunt mai complexe și includ mai multe servicii ajung să coste mult mai mult, cu prețuri care pornesc de la 455 de lei camera dublă pe noapte la un hotel de trei stele în Mamaia, preț ce acoperă cazarea cu demipensiune (mic dejun și cină), masa festivă de Paște, acces la piscină exterioară cu apă încălzită, program artistic pentru adulți și copii.

Tot la trei stele în stațiunea Mamaia, un pachet all inclusive costă 576 lei/noapte/camera dublă. Oficial, vacanţa de Paşte 2023 are patru zile și este cuprinsă între 14 aprilie (Vinerea Mare) şi 17 aprilie (a doua zi după Duminica Paștelui).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: