Redactia.ro
Home » Știri » Cât de periculoasă este noua tulpină Covid19 din Marea Britanie. Explicațiile specialiștilor

Cât de periculoasă este noua tulpină Covid19 din Marea Britanie. Explicațiile specialiștilor

Cât de periculoasă este noua tulpină Covid19 din Marea Britanie. Potrivit OMS, aceasta s-a răspândit, deja, în peste 60 de țări, inclusiv în România. Alte două persoane, din Capitală, au mai fost confirmate, vineri cu noua tulpină Covid din Regatul Unit, după cazul tinerei de 27 de ani, din Giurgiu. Mulți dintre noi, însă, nu cunoaștem prea multe detalii despre acest subiect, așa că specialiștii vin cu explicații.

Cât de periculoasă este noua tulpină Covid19 din Marea Britanie

Cât de periculoasă este noua tulpină Covid19 din Marea Britanie. Aceasta s-a extins, deja, într-o masă foarte largă la nivel global. Reprezentanții OMS transmit că este prezentă în peste 60 de țări. Nici România nu a fost ocolită, avem trei cazuri, până acum. Vineri, 22 ianuarie, au mai fost confirmați doi bucureșteni, care nu au călătorit în Regatul Unit, asemeni femeii de 27 de ani, din Giurgiu. Specialiștii ne informează despre cât de periculoasă este noua tulpină din UK.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare, a declarat pentru ȘtirileProtv că noua tulpină din Marea Britanie ”este mai contagioasă și mai agresivă”, dar și că poate fi combătută cu ajutorul vaccinurilor care s-au creat până acum.

”Sunt date certe, lucruri pe care le știm, și lucruri pe care nu le știm. Știm despre această nouă tulpină faptul că este mai contagioasă și mai agresivă. Și atunci, evident că trebuie să iei măsuri, să te pregătești pentru această situație. La noi, în momentul de față avem doar 3 cazuri diagnosticate. Trebuie să vedem evoluția epidemiologică, însă vestea bună este că această tulpină este sensibilă la vaccinurile existente în momentul de față, deci speranța vaccinării se menține„, a declat medicul Andrei Baciu.

Cum ne putem proteja de noua tulpină din UK

Măsurile de protecție, aplicabile până acum în cazul coronavirusului sunt valabile și noii tulpini din Marea Britanie. De asemenea, este recomandată purtarea măștii de protecție și după administrarea primei doze de vaccin anti-coronavirus.

”Măsurile sunt exact aceleași. Trebuie să purtăm mască. La fel de important este să purtăm mască și după prima doză. Știm că răspunsul imunitar maximal ca urmare a vaccinării survine cam la 7 zile de la a 2-a doză, deci să nu trăim cu o falsă speranță imediat după prima vaccinare”, , a mai declarat secretarul de stat.

Primul caz al noii tulpini de coronavirus din Marea Britanie a fost depistat în România, pe data de 8 ianuarie: o româncă în vârstă de 27 de ani din Giurgiu, care spune că nu a călătorit în Regatul Unit, în ultimele zile. Au fost testați și membrii familiei sale, iar patru dintre ei au fost confirmați cu Covid19, însă autoritățile nu au spus și tipul acestuia. Tânără nu a fost internată, deoarece avea simptome ușoare și a fost plasată în autoizolare sub supravegherea medicului de familie. La fel s-a întâmplat și în cazul celor doi bucureșteni, menționați anterior.

„Faptul că a fost identificat un pacient cu această tulpină înseamnă că probabil – mai ales că acest pacient nu a fost în Marea Britanie, n-a avut contact cu alte persoane din Marea Britanie de care să știe – înseamnă că tulpina deja se răspândește undeva și se răspândește în comunitate. Faptul că am depistat tulpina la o pacientă nu înseamnă că e o singură pacientă. Faptul că am depistat-o trebuie să ne deschidă ochii și să ne arate clar că trebuie să fim foarte vigilenți”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU, la Digi24.

La nivel global, au mai fost descoperite noi tulpini: în Africa de Sud, Brazilia și Japonia. Cea mai periculoasă ar fi cea din Africa de Sud, transmit specialiștii. În privința acesteia, există temeri că vaccinurile existente nu ar fi utile pentru prevenirea ei, nici măcar Pfizer sau Moderna, cele care au demonstrat cea mai mar eficiență.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: