Redactia.ro
Home » Știri » O nouă tulpină a coronavirusului! A fost descoperită pe aeroportul din Tokyo

O nouă tulpină a coronavirusului! A fost descoperită pe aeroportul din Tokyo

A fost descoperită o nouă tulpină a coronavirusului! Aceasta a fost depistată la patru persoane care au aterizat din Brazilia, pe aeroportul din Tokyo și este o variantă diferită față de cea din Marea Britanie și Africa de Sud, potrivit unui anunț al Ministerului Sănătății din Japonia.

O nouă tulpină a coronavirusului, descoperită în Tokyo

Autoritățile japoneze sunt în alertă după ce o nouă tulpină a coronavirusului a fost descoperită pe aeroportul din Tokyo. Noua tulpină a fost depistată la patru persoane care se întorceau din Brazilia și au aterizat pe Aeroportul Haneda, din Tokyo, la data de 2 ianuarie, a transmis, duminică, Ministerul Sănătăţii din Tokyo. Este vorba despre doi adulți și doi adolescenți, informează Digi 24.

Ministerul Sănătății din Japonia mai spune că cele patru persoane au stat în carantină în aeroport, după ce au fost confirmate pozitiv. De altfel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase, Takaji Wakita, a menționat că noua variantă a tulpinii de Covid 19 este diferită de ce s-a descoperit în Marea Britanie şi Africa de Sud. Totodată, are și aspecte similare cu aceasta și nu ar fi mai contagioasă.

Ce simptome au cele patru persoane

Doi adulți și doi adolescenți sunt persoanele în cauză. Ei au acuzat febră, dureri în gât, dificultăți de respirație sau…nu au prezentat simpotme. Mai exact, un bărbat de 40 de ani a fost internat după ce nu putea respira, iar starea i s-a agravat. O femeie de 30 de ani a avut dureri de cap și durut-o în gât. Unul dintre adolesceți a prezentat febră, iar o adolescentă este asimptomatică.

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a ajuns și în Japonia

Pe lângă noua tulpină indentificată pe aeroportul din Tokyo, ministerul Sănătății din Japonia a mai transmis că au fost descoperite alte trei persoane cu noua tulpină din Marea Britanie. De altfel, odată cu descoperirea noilor tulpini Covid din Marea Britanie şi Africa de Sud, Japonia a interzis în luna decembrie, intrarea cetățenilor străini, în țară, până la sfârșitul lunii ianuarie.

Noua tulpină din Marea Britanie a ajuns și în România

Noua tulpină de coronavirus a ajuns și în România. A fost confirmată la o femeie de 27 de ani, din Giurgiu, care nu știe de unde s-a putut contamina, deoarece nu a vizitat Regatul Unit. DSP a deschis o anchetă pentru a afla persoanele cu care tânăra a interacționat în ultimele zile.

Dacă informațiile pe care ni le-a furnizat pacienta sunt adevărate, înseamnă că virusul circulă deja în România. Și e mult mai contagios. Ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri”, a declarat la  B1 TV, dr. Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balș din Capitală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: