Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cât durează carnea congelată? Iată cum să depozitați carnea în siguranță

Cât durează carnea congelată? Iată cum să depozitați carnea în siguranță

Dacă vă întrebați când să aruncați acel pui întreg din congelator, urmați aceste instrucțiuni simple!

Alimentele congelate vor scădea în calitate, (gândiți-vă la gust, textură, culoare etc.) în timp, mai ales dacă sunt învelite lejer sau congelate lent. Așadar, deși nu vă veți îmbolnăvi de la friptura dvs. congelată de câteva luni, s-ar putea să nu fie cea mai suculentă.

Cum se păstrează carnea în congelator?

În primul rând, asigurați-vă că congelați carnea și toate celelalte alimente la o temperatură de 0° Fahrenheit sau mai mică. Aceasta este temperatura care menține alimentele în siguranță. Este în regulă să congelați carnea în ambalajul original, dar dacă intenționați să o păstrați în congelator mai mult de două luni, se recomandă să treceți la ambalaje rezistente, cum ar fi folia de plastic sau hârtia de congelator sau pungi de plastic ermetice.

Cât timp rezistă carnea congelată?

Puiul

Puii întregi și curcanii pot rezista până la un an în congelator. Piepturile, coapsele sau aripile de curcan sau de pui trebuie consumate în termen de nouă luni, în timp ce măruntaiele nu trebuie păstrate mai mult de trei-patru luni.

Carnea de vită, vițel și miel

Fripturile crude pot fi păstrate în congelator timp de șase până la 12 luni. Cotletele rezistă între patru și șase luni, în timp ce fripturile pot fi congelate timp de până la un an.

Carnea de porc

Carnea de porc crudă are indicații de congelare similare cu cele pentru carnea de vită: Cotletele rezistă între patru și șase luni în congelator, în timp ce fripturile pot fi congelate timp de până la un an. Carnea de porc procesată, cum ar fi șunca, cârnații, crenvurștii, șunca și carnea de prânz, nu trebuie păstrată în congelator mai mult de una-două luni.

Peștele și fructele de mare

Peștele slab poate rezista între șase și opt luni în congelator, în timp ce peștele gras rezistă doar două-trei luni.Nu sunteți sigur dacă peștele dvs. este slab sau gras? Peștii slabi obișnuiți includ bibanul, codul, tonul și tilapia, în timp ce peștii grași includ macroul, somonul și sardinele.

Alte fructe de mare proaspete, cum ar fi creveții, scoicile, langustinele și calmarii, ar trebui să reziste între trei și șase luni în congelator.

Carnea tocată

Carnea tocată de vită, curcan, miel sau vițel își va păstra calitatea în congelator timp de trei până la patru luni. (Același lucru este valabil și pentru carnea de hamburger!).

Carnea deja gătită

Vreți să păstrați resturile de carne? Carnea gătită nu își păstrează calitatea în congelator atât de mult timp ca și carnea crudă: Păsările de curte și peștele fierte pot fi păstrate în congelator între patru și șase luni, în timp ce carnea de vită, vițel, miel și porc nu ar trebui păstrate mai mult de două-trei luni.

 

Sursa foto: quora.com
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: